Pátek, 29. března 2024

Praha 3 - kontejnery pod zem!

Praha 3 - kontejnery pod zem!

Otevřením systému podzemních kontejnerů pro sběr a třídění odpadů na náměstí Jiřího z Lobkovic spustila třetí městská část rozsáhlou investiční akci, kterou chce žižkovská radnice zvýšit kapacitu sběrných míst, odstranit je z ulic a zabránit vandalům v ničení veřejného prostranství v okolí sběrných míst. Do provozu jej uvedli zástupce starosty Prahy 3 pro investice Jan Šmíd a Jan Marisko z obchodního oddělení Pražských služeb, a.s.


"Podzemní kontejner nahrazuje svou kapacitou tři nadzemní, nehyzdí své okolí a řešení také odstraní nepořádek na povrchu - jsou mnohem odolnější proti rabování," zdůraznil výhody řešení místostarosta pro investice Jan Šmíd, proč jsou podzemní kontejnery z provozního i estetického hlediska nejlepším řešením. Nadzemní část celého zařízení navíc svým vzhledem vhodně doplňuje městský mobiliář.


V první etapě by měly Pražské služby vybudovat v třetí městské části do konce června 2010 osm systémů podzemních kontejnerů na tříděný odpad. Po náměstí Jiřího z Lobkovic by se kontejnery měly objevit v Milešovské ulici, na náměstí Jiřího z Poděbrad, v Jeseniově ulici v blízkosti křižovatky s Jan Želivského a na Žižkově náměstí. Celkem Žižkovská radnice do této fáze investuje 23 milionů korun.


V Praze 3 v současnosti celkem 147 kontejnerových stání, radnice předpokládá, že jich po třech etapách budování podzemních kontejnerových stání zůstane pouze čtrnáct. Zbylé nahradí 89 podzemních stání. "Konečný počet však bude pravděpodobně nižší, protože na některých vytipovaných místech nebude možné podzemní zbudovat z důvodů podzemních sítí," doplnil místostarosta Šmíd.

ZDROJ: MČ Praha 3

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů