Čtvrtek, 28. března 2024

Den Země - ulice Ostravy zaplní cyklisté

Den Země  - ulice Ostravy zaplní cyklisté

Ve čtvrtek 22.dubna 2010 proběhne v Ostravě cyklojízda u příležitosti oslav Dne Země. Nejedná se o cyklistický závod, ale o společnou hromadnou jízdu na kole městem pro širokou veřejnost.
"Akce je určena všem lidem, kteří někdy sednou na kolo a chtějí vyjádřit podporu cyklistické dopravě v Ostravě" uvedl zástupce organizátorů Pavel Matějka.

Sraz účastníků Cyklojízdy Ostravou je v 17:30 na Jiráskově náměstí (Kuřím rynku), nebo mohou cyklisté společně přijet z jednotlivých častí Ostravy (časy a místa odjezdu z jednotlivých části je možné nalézt na www.ostravounakole.cz). Pokud vyjde pěkné počasí, očekávají organizátoři účast více než stovky cyklistů.

Trasu plánují organizátoři na 5-7 km v pohodovém tempu, aby jízdu zvládly i děti a netrénovaní cyklisté. V pestrém pelotonu také bývají rodiče s dětmi v cyklovozících a netradiční typy kol jako lehokola, tandemy a další zajímavé šlapohyby.

Trasa cyklojízdy končí v areálu Benátky, kde se cyklisté budou mít možnost občerstvit, dozvědět se novinky o cyklodopravě v Ostravě, poučit se o bezpečnosti na kole a shlédnout filmový dokument Auto*Mat, který se zabývá problémy v dopravě.
Organizátoři cyklistům připomínají, aby pamatovali na povinnou výbavu jízdního kola. Účastníci by neměli především zapomenout osvětlení a mladiství účastníci také helmu.

Kontakty:
Pavel Matějka, tel.: 604 569 747
Petr Slavík, tel.: 731 600 900

www.ostravounakole.cz
e-mail: info@ostravounakole.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů