Pátek, 29. března 2024

Shell má nové palivo

Shell má nové palivo

Po několika letech intenzivního vývoje zavádí dnes společnost Shell Czech Republic na své čerpací stanice unikátní nová paliva Shell FuelSave Natural 95 a Shell FuelSave Diesel. Jde o revoluční paliva, která díky svému novému složení pomohou řidičům ušetřit až jeden litr pohonných hmot na každé natankované nádrži. Zákazníci Shellu za tyto nové produkty přitom zaplatí stejně jako za běžná paliva, která společnost doposud nabízela.

Jedinečná paliva Shell FuelSave Natural 95 a Shell FuelSave Diesel představují průlom v technologii pohonných hmot a nejdokonalejší recept na snížení spotřeby paliva, jaký kdy Shell vyvinul. Nová řada paliv Shell FuelSave nahrazuje původně nabízená standardní paliva Shell Natural 95 a Shell Diesel Extra a je první v České republice, která řidičům pomůže k vyšší efektivitě provozu vozidla a úspoře paliva za stejnou cenu, jako stála standardní paliva doposud.

Nová paliva Shell FuelSave Natural 95 a Shell FuelSave Diesel jsou výsledkem intenzivního vývoje ve výzkumných laboratořích Shell. Obsahují unikátní technologii SEI (Shell Efficiency Improver), která snižuje spotřebu paliva již od prvního natankovaní. U benzínu Shell FuelSave Natural 95 pomáhá snížit ztráty energie v motoru snížením odporu v místech, kde jsou motorové oleje méně účinné, například kolem horního pístního kroužku. Snížení energetických ztrát zvyšuje účinnost motoru a snižuje tak spotřebu paliva. Technologie pro úsporu paliva SEI v palivu Shell FuelSave Diesel umožňuje efektivnější vznícení směsi a spalování oproti běžné naftě. Palivo také pomáhá chránit před vznikem usazenin uvnitř motoru a zlepšuje tak jeho účinnost.

Další úspory paliva lze dosáhnout, pokud budou řidiči dodržovat základní pravidla pro úspornou jízdu. S novými palivy tak Shell obnovuje svoji veřejnou komunikaci rad a tipů, jak jezdit šetrněji, a plánuje aktivity, které by měly inspirovat české řidiče jezdit úsporněji a ve výsledku tak ušetřit i jejich finanční prostředky.

Zdroj:Technik
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů