Pátek, 19. dubna 2024

Ostrava zrušila bezplatnou MHD v době výskytu smogu

Ostrava zrušila bezplatnou MHD v době výskytu smogu

Ostravští zastupitelé dnes z ekonomických důvodů zrušili veřejnou dopravu ve vozidlech městské hromadné dopravy během výskytu smogu. Dosud město stála 23 milionů korun. Primátor Petr Kajnar ale věří, že se k projektu město časem vrátí. Opozice na radnici krok vítá a akci naopak považuje za neúspěšnou.

"Toto opatření považuji za účelné. Budeme se k němu určitě vracet. Chystají se takzvané nízkoemisní zóny, kam bude zakázán v domě smogu vjezd automobilů. Na druhou stranu budeme lidem nabízet bezplatnou hromadnou dopravu," řekl Kajnar.

Představitelé opozičního hnutí Ostravak se zavedením bezplatné dopravy nesouhlasili už v době schvalování opatření. Dnes své námitky zopakovali. "Přinos akce byl z hlediska ovzduší nulový. Došlo sice k mírnému poklesu, ale jakákoliv souvislost s Akcí Smog je neprůkazná. Věřím, že vedení města k dnešnímu kroku nevedly jen ekonomické důvody," řekl zastupitel Jan Becher.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů