Středa, 24. dubna 2024

Cesty městy: Šance, jak zviditelnit kvalitní dopravní projekty

Cesty městy: Šance, jak zviditelnit kvalitní dopravní projekty

Soutěž Cesty městy pořádaná Nadací Partnerství je ve střední Evropě unikátní svým zaměřením, rozsahem i tradicí. Více než desetiletí totiž finančně oceňuje realizovaná dopravní řešení, která přispěla ke zklidnění dopravy ve městech a obcích.

Nadace Partnerství vyhlašuje 11. ročník celostátní soutěže Cesty městy, která se zaměřuje na stavební projekty dopravního charakteru ve městech a obcích celé republiky. Podmínkou účasti je realizace dopravních řešení v období posledních pěti let a jejich příznivý vliv na životní prostředí. Uzávěrka příjmu přihlášek je 31. května 2012, generálním partnerem soutěže je opět společnost Škoda Auto.

"Naším cílem je zviditelnit a odměnit kvalitní dopravní řešení realizovaná v České republice, která se mohou stát inspirací pro ostatní," říká Petr Šmíd Nadace Partnerství. "Za deset let trvání soutěže odborná porota zhodnotila téměř 250 přihlášených dopravních řešení. Oceněno bylo více než 60 projektů, mezi něž byly rozděleny finanční odměny v hodnotě přes 3 miliony korun," dodává Šmíd.

Do soutěže Cesty městy je možné přihlásit dopravní řešení zaměřená na zvyšování bezpečnosti provozu, zkvalitňování veřejného prostoru a optimální uspořádání automobilové, cyklistické, pěší a veřejné dopravy. Přihlášky do soutěže mohou zasílat nejen města, ale i další orgány místní správy, tedy městské části, obce, sdružení obcí nebo mikroregiony.

Již šestým rokem je generálním partnerem soutěže Cesty městy společnost Škoda Auto. "Podpora projektů a opatření, která zvyšují bezpečnost všech účastníků dopravního provozu, patří v oblasti společenské odpovědnosti do našich priorit," připomíná Michal Kadera, vedoucí oddělení Vztahy s veřejnými institucemi ve Škoda Auto. Dalšími partnery soutěže jsou společnosti 3M Česko, Národní síť Zdravých měst ČR a Svaz měst a obcí ČR, mediálními partnery potom publikace Moderní obec a Dopravní inženýrství.

Slavnostní vyhlášení vítězů letošní soutěže proběhne veřejně 20. září. Více informací o soutěži, včetně ojedinělé databáze oceněných projektů zklidňování dopravy v ČR, naleznete na www.cestymesty.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů