Úterý, 23. dubna 2024

Michelin Energy

Neustále kolem sebe slyšíme, že máme šetřit životní prostředí. máme používat ekologické recyklovatelné materiály, třídit odpad a šetřit energií na každém kroku. Každý může přispět se svou troškou do mlýna a v oblasti automobilismu to platí dvojnásob.

Michelin Energy



Již několik let se všichni výrobci automobilů předhánějí, kdo vymyslí vůz s úspornější pohonnou soustavou. V autě však můžete ušetřit i bez vodíkového či elektromotoru. Palivo můžete uspořit používáním správných ekologických pneumatik. Již několikátou sezonu vyvíjejí výrobci pneumatik běhouny, které budou mít dobré jízdní vlastnosti a zároveň budou šetřit palivo a díky tomu také naši přírodu.

Zelené pneumatiky však mívají jednu potíž. Orientuje-li se výroba na spotřebu paliva a tedy nízký valivý odpor běhounů, zpravidla se zhorší jízdní vlastnosti obutí a zejména brzdná dráha na mokru se významně prodlouží, protože pneumatika nemá tak dobrou přilnavost k povrchu vozovky. Toto dilema řeší výrobci pneumatik již od doby, kdy byl vyroben první běhoun. Zdá se, že cesta vede úpravou konstrukce pneumatiky a zejména nahrazením syntetických materiálů.

V poslední době si můžeme všimnout, že se do popředí ve výsledcích testů pneumatik dostávají právě ekologické pneumatiky. Poznáte je již podle názvu, protože výrobci se chtějí pochlubit svými ekologickými výtvory, takže se často setkáte s označením eco či v případě pneumatik Michelin s označením Energy Saver.

V případě pneumatik Michelin jsou ekologické modely vyráběny již od roku 1992 a dosahují opravdu prokazatelných výsledků. Použitím nejmodernějších technologií dosáhly pneumatiky Michelin snížení valivého odporu o necelých 20 % při zachování bezpečné přilnavosti. Ani letošní model není výjimkou a v renomovaných testech ADAC dopadla nová pneumatika Michelin Energy Saver v kategorii jízdy na mokré vozovce velmi dobře. Konkurence také samozřejmě nespí a na trhu je k dostání opět rozmanité spektrum letních běhounů. Vyberte si ty nejlepší právě pro vás.

ZDROJ:www.pneu-poradna.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů