Čtvrtek, 28. března 2024

Přestavte si svoje kolo na elektrokolo!

Přestavte si svoje kolo na elektrokolo!

Máte doma starší kolo, na kterém už vlastně ani nejezdíte, protože nemáte už tu správnou kondici nebo se vám prostě nechce v potu tváře šlapat do blízkých kopců? Nenechávejte kolo zanášet dál prachem, přestavte si ho na elektrokolo a najděte pro něj mnoho nových možností využití. Můžete s ním se zanedbatelnými provozními náklady jezdit do práce, nebo zase začít jezdit na cyklistické výlety po okolí, aniž byste se strhali. Na rovince můžete udělat něco pro svoje zdraví a užívat si jízdu s lehkým šlapáním, když však přijde kopec, pomůže vám ho překonat elektromotor. Šlapat můžete, ušetříte tím energii baterie, ale do běžných kopečků se můžete elektrokolem nechat prostě vyvézt. Už žádné přehnané pocení ani zadýchávání. Užijete si prostě výlet a přírodu. Postupně třeba získáte zase někdejší kondici a motor budete potřebovat méně a méně, je to jen na vás. Nešlapte na místě na rotopedu u televize, vyrazte zase ven na vzduch!


Author Memphis po aplikaci setu MagicPie 26 zadní. Výkon 750W/36V,akumulátor LiFePO4 12Ah/36V

Samozřejmě máte možnost koupit si pro tyto účely kompletní e-kolo, ale když už máte starší kolo doma, proč ho nepřestavět a neušetřit? Pro přestavbu slouží tzv. "konverzní sety", které obsahují vše potřebné a pasují na 95% v současnosti používaných kol. Hlavní součástí je bezkartáčový elektromotor o různých výkonech (250W, 350W nebo třeba 500W), který je součástí předního nebo zadního kola (dodává se přímo s kompletním kolem, stačí ho jen vyměnit). Dále sety na přestavbu obsahují dvojici brzdových páček, ovladač plynu a řídící jednotku. Může obsahovat i nejrůznější držáky, brašny na baterie nebo čidla šlapání (PAS).


Author Reflex. Mini motor 250W/36V zadní, akumulátor LiFePO4 10Ah/36V Alu

Baterie se prodávají samostatně, aby si každý zákazník mohl vybrat kapacitu a technologii podle svých potřeb a finančních možností. Nejdostupnější jsou klasické olověné baterie, které jsou ale také poměrně těžké. Špičkou v technologických trendech jsou naopak baterie LiFePO4 (vylepšená Li-ion technologie), které vynikají dlouhou životností, vysokými kapacitami i proudy a hlavně velice nízkou hmotností. Jsou však podstatně dražší.

ZDROJ:http://www.e-pohon.cz/

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů