Čtvrtek, 25. dubna 2024

Společnost Ganz-Skoda Electric předala první soupravy metra budapešťskému dopravnímu podniku

Společnost Ganz-Skoda Electric předala první soupravy metra budapešťskému dopravnímu podniku

Maďarská dceřiná firma společnosti Škoda Transportation, Ganz-Skoda Electric, předala budapešťskému dopravnímu podniku první soupravu metra určenou pro místní trasy M2 a M4. Soupravy jsou vyráběné ve spolupráci s firmou Alstom Transport a do maďarského hlavního města jich bude postupně dodáno celkem 37. Celková hodnota kontraktu dosahuje výše téměř 700 mil. CZK.

V Budapešti byla předána první, z celkem 37 souprav metra, kterou vyrobilo konsorcium firem Alstom Transport a Ganz-Skoda Electric. Maďarská 100% dceřiná společnost Škody Transportation do všech vozů dodává kompletní trakční výzbroje (trakční motory, měniče, brzdové odporníky atd.). "Musím ocenit naprosto profesionální spolupráci mezi naší firmou a společností Alstom Transport, přestože se jedná o tak komplexní projekt, při kterém ne vše jde vždy hladce. Tento projekt byl nesmírně náročný na koordinaci nejen jednotlivých dodavatelů, tak i vzhledem k tomu, že výroba a testy probíhaly v v Maďarsku, Francii, Polsku, ale i České republice," říká Zdeněk Majer, viceprezident pro obchod společnosti Škoda Tranportation a generální ředitel Ganz-Škoda Eletrict.

Nové soupravy metra budou operovat na budapešťských linkách M2 (10 km, 11 stanic) a M4 (6,7 km, 10 stanic). "Dnes předáváme první soupravu na trasu M2 a od září budeme Dopravnímu podniku v Budapešťi předávat tři vozy měsíčně," dodává Zdeněk Majer. Na trase M2 bude v provozu celkem 22 souprav a kompletně budou dodány začátkem roku 2013. Pro linku M4 bude dodáno celkem 15 souprav, které začne Ganz-Škoda Electric společně s Alstom Transport předávat příští rok na konci léta.

Zakázka zahrnuje také servis a údržbu všech vozů metra. Společnost Ganz-Skoda Electric bude zajišťovat kompletní garanční servis a údržbu trakční a elektrické výzbroje.

Maďarsko se v posledních letech stalo pro společnost Škoda Transportation jedním z perspektivních trhů. Od roku 2007 společnost dokázala uspět v několika významných tendrech v Budapešti, Miskolci, Debrecínu nebo Szegedu. Celková hodnota uzavřených kontraktů dosahuje částky 3,5 miliardy korun.

ZDROJ: Škoda Transportation

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů