Pátek, 19. dubna 2024

DPD snížila produkci emisí

DPD snížila produkci emisí

Společnost DPD CZ pokračovala v loňském roce v realizaci a podpoře řady společensky odpovědných projektů. V rámci tří pilířů své CSR strategie převedla společnost například více než 2/3 svých klientů na elektronickou fakturaci, více než 500 zaměstnanců prošlo vzdělávacími programy, firma také obhájila certifikaci mezinárodní platné normy pro životní prostředí a meziročně snížila produkované emise na jednu zásilku o 8 %.

"Ve skupině GeoPost patříme v oblasti CSR mezi nejaktivnější společnosti. Naši společenskou odpovědnost stavíme na třech základních pilířích - lidé, planeta a společnost. Na jedné straně se věnujeme vnitřnímu prostředí společnosti a pro naše zaměstnance vytváříme přívětivé prostředí, ve kterém mohou skloubit svůj osobní a pracovní život, na druhé straně víme, jak důležitá je podpora životního a společenského prostředí kolem nás," uvedl Daniel Mareš, generální ředitel DPD CZ.

V loňském roce se společnost zapojila do projektu Ministerstva práce a sociálních věcí Audit rodina a zaměstnání, jehož cílem je nalezení rovnováhy mezi pracovními povinnostmi a osobními potřebami zaměstnanců. DPD v tomto směru rozvíjí řadu aktivit. "Do projektu jsme se zapojili proto, že již nyní děláme na poli sladění pracovního a osobního života spoustu aktivit, například dětský den, vánoční školičku, umožňujeme kratší úvazky a máme flexibilní využívání pracovních pozic. Projekty work-life balance mají své opodstatnění také z hlediska ekonomického, zaměstnanec, který si je vědom toho, že nemusí kvůli své práci zanedbávat rodinu, je spokojenější a efektivnější," říká Soňa Štroufová, HR ředitelka DPD CZ a vedoucí projektu. Firma neopomíjí také vzdělávání svých zaměstnanců, letos v dubnu byl ukončen dvouletý vzdělávací program, kterým prošlo více než 500 zaměstnanců.

DPD dlouhodobě spolupracuje s partnery, kteří se zabývají ochranou a udržitelností životního prostředí. V dubnu obhájila certifikaci mezinárodní normy pro životní prostředí ISO 14001. "Aplikujeme celou řadu iniciativ, směřujících ke snižování objemu emisí našimi dopravními prostředky, snižujeme také energetickou spotřebu našich provozních prostor, spotřebu papíru a množství odpadů produkovaných při naší činnosti," říká Hanuš Volf, Interní auditor a manažer certifikace EMS DPD CZ.

Mezi další aktivity v oblasti CSR, kterým se firma věnuje, je např. dlouhodobá spolupráce s projektem Nadačního fondu Českého rozhlasu Světluška, podpora kampaně "Nebojte se zaměstnávat lidi s lupénkou", bazárek pro dětský domov ve Strančicích, nebo podpora výstavby dětského dopravního hřiště ve Velkých Přílepech.

Zdroj:Logistika
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů