Pátek, 19. dubna 2024

První Ozvěny Ekofilmu 2015 se rozezní v Brně

První Ozvěny Ekofilmu 2015 se rozezní v Brně

O víkendu startují Ozvěny Ekofilmu 2015. Malou ochutnávku mezinárodního filmového festivalu s ekologickou tematikou EKOFILM 2015 nabídne 19. ročník cestovatelského festivalu Go Kamera konaný ve dnech 14. - 17. 1. 2016 v Brně - pořadatelském městě posledního ročníku MFF Ekofilm. Diváci ve festivalových ozvěnách zhlédnou celkem 7 filmů loňského ročníku, a to včetně 4 vítězných snímků. Z Brna poputují Ozvěny Ekofilmu 2015 do dalších měst po celé ČR.

Ozvěny Ekofilmu jsou již tradiční kulturní akcí dobrovolně pořádanou kulturními centry, klubovými kiny, školskými zařízeními, dobrovolnými spolky a dalšími institucemi. Filmy pro promítání poskytuje Ministerstvo životního prostředí zájemcům zdarma výhradně k nekomerčním účelům. ,,Zájem o promítání filmů v letošním roce je opravdu velký, což dokazuje, že letošní ročník přinesl divákům opravdu kvalitní příspěvky. Již nyní víme, že další Ozvěny proběhnou i v Praze, Děčíně, Třinci, Jihlavě, Kutné Hoře a s několika dalšími městy je aktuálně plánujeme. Jsem rád, že se díky festivalu Ekofilm
a jeho Ozvěnám daří plnit naše společné přání, tedy zvýšit zájem veřejnosti o environmentální problematiku v České republice,"
říká ministr životního prostředí Richard Brabec.

,,Festival Ekofilm letos zaujal skutečně hodně emotivními snímky a skvělou atmosférou. Rozhodl jsem se dobré věci pomoci i v rámci našeho festivalu GO KAMERA. Věřím, že filmy si zde najdou své příznivce a pořádání Ozvěn Ekofilmu v Brně se stane každoroční kulturní záležitostí," dodal pořadatel festivalu GO KAMERA Rudolf Švaříček. Ozvěny Ekofilmu jsou na festivalovém programu v sobotu 16. ledna a v neděli 17. ledna vždy od 18.00 h.

Mezinárodní filmový festival zaměřený na témata z oblasti životního prostředí Ekofilm pořádá Ministerstvo životního prostředí. Se svou více než čtyřicetiletou historií je nejstarším filmovým festivalem s environmentální tematikou v Evropě. Loňský 41. ročník organizátoři věnovali odpadům. Konal se v Brně, kde odstartují prvním promítáním vybraných snímků Ekofilmu 2015 letošní Ozvěny. Návštěvníci letošních festivalových ozvěn budou moci zhlédnout například snímek Vlčí hory režiséra Erika Baláže oceněný Hlavní cenou ministra životního prostředí Richarda Brabce nebo film Jak se dělá prales. Ten získal Cenu prezidenta MFF Ekofilm 2015 Ladislava Mika.

V případě zájmu o pořádání Ozvěn Ekofilmu se obracejte na kontaktní osobu, kterou je za Ministerstvo životního prostředí Romana Trubačíková (romana.trubacikova@mzp.cz). Seznam filmů k zapůjčení, včetně pravidel pořádání Ozvěn Ekofilmu 2015 naleznete na webových stránkách festivalu: www.ekofilm.cz.

Potvrzení organizátoři Ozvěn Ekofilmu 2015:

Praha 8: Centrum aktivizačních programů, 25. 1. 2016, další 4 projekce proběhnou v únoru a březnu
Horažďovice: Envicentrum PROUD - pracoviště Domu dětí a mládeže, 25. - 27. 1. 2016
Děčín: Zoologická zahrada Děčín, 1. 2. - 29. 2. 2016
Třinec: Městské kino Kosmos, 22. - 25. 2. 2016
Česká Lípa: Humanitární organizace ADRA, 27. 2. - 9. 4. 2016
Kutná Hora: Malá scéna Tylova divadla, 3. - 5. 3. 2016
Jihlava: Ekoinfocentrum a zoologická zahrada Jihlava, 9. - 13. 3. 2016

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů