Sobota, 20. dubna 2024

Mezinárodní pivní festival po šestadvacáté!

BUREAU VERITAS již 15 let odborným garantem.

Mezinárodní pivní festival po šestadvacáté!

26. ročník Mezinárodního pivního festivalu (International Beer Festival), největší akce svého druhu v České republice, se bude konat 1. - 6. února 2016 v Českých Budějovicích. Na správný průběh degustací bude již po patnácté dohlížet nezávislá mezinárodní certifikační společnost Bureau Veritas.

Soutěže o prestižní Zlaté pivní pečetě se letos zúčastní 226 pivovarů z 22 zemí celého světa v 29 kategoriích. V roce 2015 soutěžilo 167 pivovarů z 15 zemí v 28 kategoriích, což znamená téměř 20 % nárůst. Tradiční součástí festivalu jsou i dvě soutěžní kategorie pro výrobce minerálních vod o titul Zlatý český pramen 2016. Rozšiřující novinkou ,,navíc" bude kategorie Cider, která sice není pivní kategorií v pravém smyslu slova, ale vzhledem k tomu, že řada pivovarů má tento nápoj ve svém výrobním portfóliu, dá se očekávat, že i o tuto kategorii projeví zájem, stejně jako výrobci, kteří se na tento druh nápojů specializují.

OBJEKTIVITA A REGULÉRNOST

Objektivita a regulérnost průběhu odborných soutěží jsou garantovány mezinárodními certifikačními autoritami Bureau Veritas, TÜV SÜD Czech, 3EC International a Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí. Vítězové jednotlivých kategorií k titulu získají i právo užívat příslušné označení na etiketách a k propagačním účelům. Degustace proběhnou od pondělí 1. února do pátku 5. února v areálu Výstaviště České Budějovice v Pavilonu R2.

REKORDNÍ ZÁJEM ZAHRANIČNÍCH PIVOVARŮ

Účast v soutěžích o Zlatou pivní pečeť bude opět rekordní. ,,Mimo již tradičně velkého zájmu z evropských pivních velmocí Německa, Rakouska, Belgie, Itálie, Holandska, Velké Británie i sousedního Slovenska, máme potvrzené přihlášky z řady dalších zemí, dokonce až z Japonska, Norska nebo USA. Ze Spojených států amerických přijedou pivovary z Texasu, Floridy, Massachusetts a Vermontu Z Ruské federace z Moskvy, Severní Osetie a Uralu. Zcela poprvé se představí pivo z Finska, " říká ředitel soutěže Alois Srb. Dodává, že ,,odborné degustace opět stvrzují renomé jasně největší akce tohoto typu v Česku a jedné z největších v evropském měřítku." Organizátory těší, že velmi roste počet zastoupených českých i zahraničních minipivovarů a pivovarských domů. V paralelně probíhající degustační soutěží producentů minerálních vod o ocenění Zlatý český pramen se mezinárodní konkurence také znovu zvýší. Vedle známých značek tuzemských nebo italských se představí též výrobci z Maďarska, Belgie, Ruska a Ukrajiny.

TO NEJLEPŠÍ Z TUZEMSKA

V Českých Budějovicích se sejde tuzemská elita v podobě skvělé prezentace Budějovického Budvaru, Plzeňského Prazdroje, Staropramenu, Heinekenu ČR, mimořádných výrobců z Litovle, Bernardu, Holby, Svijan, Náchoda a všech významných a nenahraditelných velkých a středních pivovarů, doplněné speciálním pivem z pivovaru Kout na Šumavě, desítky malých minipivovarů a pivovarských domů nejen z Českobudějovicka, Jižních Čech, Ostravy, Znojma, Sokolova, ale I z Prahy a poprvé pivo z Cisterciáckého Opatství Ossegg,

Veškeré aktuální informace včetně kontaktů na organizátory najdete na www.slavnostipivatabor.cz.

XXVI International Beer Festival v Českých Budějovicích zaštiťují:

Ministr průmyslu a obchodu ČR Ing. Jan Mládek, CSc., ministr zemědělství ČR Ing. Marian Jurečka, hejtman Jihočeského kraje Mgr. Jiří Zimola, primátor města České Budějovice Ing. Jiří Svoboda, prezident Potravinářské komory ČR a prezident Agrární komory ČR Ing. Miroslav Toman, CSc., prezident Hospodářské komory ČR Ing. Vladimír Dlouhý CSs., ředitel Jihočeské hospodářské komory Ing. Luděk Keist, rektor České zemědělské univerzity v Praze Prof. Ing. Jiří Balík, CSc., dr.h.c., rektor Vysoké školy chemicko-technologické v Praze Prof. Ing. Karel Melzoch, Csc., rektor Slezské univerzity v Opavě doc. Ing. Pavel Tuleja, Ph.D., děkan Zemědělské fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích Prof. Ing. Miloslav Šoch, CSc., rektor Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích Marek Vochozka, MBA, Ph.D., generální ředitelka agentury Czech Tourism doc. Ing. Monika Palatková, Ph.D.

Kontakt:

Ředitel soutěže
Alois Srb
Tel.: +420 603 542 281
alois.srb@centrum.cz

BUREAU VERITAS CZECH REPUBLIC, spol. s r.o.
Miroslava Jůnová - Marketing Manager
Tel.: +420 210 088 211
miroslava.junova@cz.bureauveritas.com

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů