Čtvrtek, 28. března 2024

Hledá se člen mořské expedice, můžete se jím stát i Vy!

Společnost Electrolux a známá výzkumná organizace 5 gyres chystají společnou expedici do jižního Atlantiku, kde budou sbírat plasty. Kromě toho Electrolux a 5 gyres zvou jednoho nadšence, který by se k nim připojil jako součást posádky na výpravě přes Beagle Channel do Valdivie v Chile.

Hledá se člen mořské expedice, můžete se jím stát i Vy!

V rámci projektu Vysavač z moře bude Electrolux v březnu rekrutovat jednoho člena posádky pro tuto expedici. Loď bude odplouvat z Beagle Channel 3. března 2011 a na moři stráví celých 11 dní, než 14. března dorazí na místo určení, do města Valdivia v Chile. Expedice není úplně běžná.

Není to dovolená, člen posádky je na palubě kvůli práci. Kdokoli, kdo dostane šanci stát se členem posádky, bude požádán, aby poskytoval zprávy o průběhu expedice a jejích objevech na blog Vysavače z moře. Myslíte, že byste se členem posádky mohli stát právě Vy?

Člen posádky musí:

  • mít skutečný zájem o otázky životního prostředí, zejména plastové znečištění moří
  • být dobrý spisovatel a fotograf
  • být týmový hráč, který je ochoten přijmout svůj podíl povinností posádky (pomoc se službami, vaření, úklid a v případě potřeby i pomoc při výzkumu)
  • nebýt náchylný k mořské nemoci
  • být schopen uplavat 200 m
  • být schopen zvednout 1/3 své tělesné hmotnosti
  • být připraven pracovat i v nestandardní denní době
  • mluvit dobře anglicky


Sedí tento popis na Vás? Pak už si jen přečtěte, jak se přihlásit:

Každý, kdo se chce stát členem posádky, se může přihlásit nahráním krátkého videa, kde řekne své jméno, bydliště a vysvětlí, jak by právě on nebo ona mohla expedici přispět svou přítomností na palubě. Video by mělo být umístěno na Youtube a odkaz na něj zaslán na electrolux@vacfromthesea.com.

Pro více informací o tom, jak se přihlásit, navštivte www.vacfromthesea.com. Uzávěrka přihlášek je 31. ledna 2011.

Abyste si udělali lepší představu o sběru plastů z moří, podívejte se na video z předchozích akcí projektu Vysavač z moře.

Společnost Electrolux je největším světovým výrobcem domácích a profesionálních spotřebičů. Působí na více než 150 světových trzích, kde ročně prodá přes 40 milionů výrobků. Společnost se zaměřuje na vývoj novinek vyznačujících se důmyslným designem založeným na rozsáhlých znalostech zákazníka. Díky tomu je schopna uspokojit skutečné potřeby zákazníků a profesionálů. Mezi výrobky společnosti Electrolux patří chladničky, myčky, pračky, vysavače a sporáky renomovaných značek jako jsou Electrolux, AEG-Electrolux, Eureka a Frigidaire. V roce 2009 dosáhl prodej společnosti Electrolux hodnoty 109 mld. SEK a společnost zaměstnávala 51 000 zaměstnanců.

Bližší informace Vám poskytne:

Tomáš Fliegl, PLEON Impact, tel. 222 540 147-8, fax: 222 540 836,
e-mail: tomas.fliegl@pleon-impact.cz
Electrolux Press Hotline +46 8 657 65 07

Navštívit můžete také tiskové středisko: newsroom.electrolux.com

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů