Pátek, 19. dubna 2024

Projekt Využití Labe pro vodní turistiku má povzbudit turistický ruch v Polabí

Projekt Využití Labe pro vodní turistiku má povzbudit turistický ruch v Polabí

Labe, nejdůležitější vodní tok v Česku, by se mělo víc využívat i pro oživení turistiky v regionech, jimiž protéká. Prosazuje to projekt, který zaštiťují a dnes také představily Česká centrála cestovního ruchu, asociace Czech Travel Press a obecně prospěšná společnost Zlatý pruh Polabí.

Jak v Ozvěnách dne přiblížil předseda správní rady obecně prospěšné společnosti Zlatý pruh Polabí Pavel Hlaváč, projekt `Využití Labe pro vodní turistiku` by měl povzbudit turistický ruch v Polabí. "Chceme spolupracovat v rámci měst, obcí, podnikatelů, obecně prospěšných společností na rozvoji vodního turismu na Labi. S tím souvisí i rozvoj cykloturistiky a vůbec všeho, co nabízí okolí Labe pro turisty," uvedl.

Podle něj totiž potenciál Labe či Polabí v tomto směru zdaleka není vyčerpaný. Není vybudována infrastruktura pro vodní turismus, to znamená přístaviště, kotviště, uvaziště, zimoviště a podobně.

"Jsou malé střípky jako například Týnec nad Labem, kde se buduje přístaviště. My bychom ale rádi propojili Labe od Kunětické hory až po Hřensko vybudováním kotvišť a přístavů tak, aby například turista z Německa, Holandska a podobně mohl dojet až k nám, třeba pod Kunětickou horu," přiblížil.

O projektu Využití Labe pro vodní turistiku jsme v Ozvěnách dne mluvili s Pavlem Hlaváčem, předsedou správní rady o.p.s. Zlatý pruh Polabí .

Co se týče uvedení plánů do reálu, je to podle Hlaváče běh na dlouhou trať. Připomněl, že projekt nyní chtějí představit na konferenci, která se koná v rámci výstavy Regiony České republiky v Lysé nad Labem 11 . února.

"Chceme tam představit možnou spolupráci jednotlivých krajů a jednotlivých organizací cestovního ruchu. A zároveň chceme předložit memorandum o přistoupení ke vzájemné spolupráci na rozvoji vodního turismu na Labi," vysvětlil Pavel Hlaváč z obecně prospěšné společnosti Zlatý pruh Polabí.

Zdroj:Český rozhlas
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů