Pátek, 29. března 2024

Slavnostní otevření vodní cesty České Budějovice - Hluboká nad Vltavou

Slavnostní otevření vodní cesty České Budějovice - Hluboká nad Vltavou

V sobotu 11. 6. 2011 se uskuteční v Českém Vrbném slavnostní otevření úseku Vltavské vodní cesty České Budějovice - Hluboká nad Vltavou.

Akce se koná pod záštitou statutárního města České Budějovice a města Hluboká nad Vltavou za výrazné podpory hlavních partnerů Metrostav, Hochtief a SMP CZ. Probíhat bude od 12 do 23 hodin v areálu Vodáckého centra Lídy Polesné, Povodí Vltavy a ochranného přístavu v Českém Vrbném.

Od 12 do 19 hodin na Vás v okolí přístavu a vodáckého kanálu bude čekat bohatý program pro děti i dospělé. Kromě zábavy budete mít možnost získat i zajímavé informace o zařízeních vodní cesty. Návštěvníci si budou moci prohlédnout ochranný přístav či plavební komoru. V doprovodu odborníků z Ředitelství vodních cest ČR budou seznámeni s celým cyklem proplavení. Pokaždé v celou hodinu pak bude předvedeno fungování unikátního sklopného mostu na vjezdu do ochranného přístavu.

Ve 13 hodin proběhne slavnostní otevření nové vodní cesty za účasti zástupců Ministerstva dopravy, statutárního města České Budějovice a města Hluboká nad Vltavou, investora a dodavatelů.

Od 14. hodiny doplní program malý rockový festival, který Vás bude bavit až do nočních hodin.

Vedle hudební, filmové či divadelní produkce program obohatí např. hasiči, vodní záchranná služba či městská policie. Ta mimo jiné představí práci psovodů a bude cyklistům nabízet očipování jejich kol zdarma. Připraveny jsou také různé atrakce a soutěže pro děti.

Více na www.vltavaopen.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů