Sobota, 20. dubna 2024

Podzim v Českém Švýcarsku

Podzim v Českém Švýcarsku

Pro nadcházející podzimní turistickou sezónu připravila společnost České Švýcarsko, která letos slaví 10 let od svého založení, a město Krásná Lípa dvě zajímavé akce, které se uskuteční v přímo v Krásné Lípě. Svým obsahem jsou jak regionální tak i přeshraniční. Hned první zářijový víkend v sobotu 3.9. se uskuteční již po sedmé Den Českého Švýcarska a v sobotu 24.9. proběhne již potřetí cestovatelský festival Sedm divů v Domě Českého Švýcarska.

3.9. Den Českého Švýcarska - celodenní program na náměstí v Krásné Lípě, který začíná již v 9 hodin tradičním mezinárodním setkáním majitelů motocyklů Čechie Böhmerland, pokračuje v 10 hodin startem přeshraničního běžeckého závodu Parkmaraton 2011 (start Krásná Lípa, cíl Bad Schandau). Dále je připraven pestrý program pro rodiny s dětmi - Rodinný maraton, ekodílny a umělecké dílny pro děti, divadelní představení a celý den vyvrcholí v 19 hodin koncertem IVANa MLÁDEKa & BANJO BANDu a křtem nového obrazového kalendáře na rok 2012 s názvem Českosaské Švýcarsko na historických vedutách.

24. 9. Festival Sedm divů - Dům Českého Švýcarska na náměstí v Krásné Lípě ožije v sobotu 24. září třetím ročníkem ekofestivalu s cestovatelskou tématikou Sedm divů. Do "hlavního města" národního parku České Švýcarsko opět dorazí řada známých osobností, aby se s námi slovem i obrazem podělily o své zážitky a zkušenosti z cest do vzdálených končin světa. Letos to budou zejména moderátork! a Lejla Abbasová, novinářka Petra Procházková, reportérka Barbora Literová, cestovatel Jiří Kolbaba a fotograf Petr Slavík.

Festival Sedm divů nabídne též skvělý doprovodný program. Připraven je dopolední výlet přes rozhlednu na Vlčí Hoře a Köglerovu naučnou stezku, exkurze v botanické zahradě společnosti Nobilis Tilia, workshop aromamasáže a výroby šperků, ekohrátky pro děti v interaktivní expozici Domu Českého Švýcarska, filmové projekce, hudební vystoupení, soutěže o kalendáře a předplatné magazínu Koktejl. Dokonce i samotné občerstvení bude v cestovatelském stylu - ochutnáme gurmánské speciality dalekého Japonska.


Exkluzivní nabídkou festivalu Sedm divů je Fotosafari. Jedná se o fotografickou dílnu v terénu Českého Švýcarska, který se koná následující neděli. Vyznavači fotografického hobby se vydají v doprovodu skvělých fotografů magazínu Koktejl a znalce kraje Václava Sojky zdokonalovat své krajinářské umění. Přihlásit se můžete i vy přes festivalový web.Podrobné informace o ekofestivalu Sedm divů 2011 získáte na s! peciální m webu
www.sedm-divu.cz

nebo na infolince 775 855 303. Dobrou zprávou také je, že díky podpoře projektu Cíl3/Trend je vstupné na celý festivalový program zdarma. Akci pořádá České Švýcarsko, o.p.s., společně s redakcí Magazínu Koktejl, společností Nobilis Tilia a dalšími partnery.
Oficiální začátek je v 13.50 hodin, předpokládaný závěr ve 22.00 hodin.

Kontaktní osoba: Dana Štefáčková
Telefon: 777 819 198
E-mail: dana.stefackova@ceskesvycarsko.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů