Pátek, 26. dubna 2024

Sdružení Calla připravilo i po prázdninách přírodovědné vycházky

Sdružení Calla připravilo i po prázdninách přírodovědné vycházky

Po prázdninách pokračuje cyklus přírodovědných vycházek v Českých Budějovicích a okolí, který už čtvrtým rokem připravuje sdružení Calla. V letošním roce byl cyklus podpořen českobudějovickým magistrátem.

Zářijová vycházka s názvem "Netopýří safari na sídlišti" se uskuteční již v sobotu 17. září. Sraz bude tentokrát v 18:30 na zastávce MHD Jaroslava Bendy, odkud se vypravíme za netopýry žijícími na největším budějovickém sídlišti Máj. Součástí vycházky, kterou povede zooložka Tereza Bradáčová, bude také ukázka živých handicapovaných netopýrů, netopýří budky a přístroje zvaného bat detektor, s jehož pomocí lze určovat letící netopýry podle hlasu.

Říjnovou vycházku "Za ptáky na krmítko" chystáme na sobotu 15. října. S ornitologem Petrem Veselým se sejdeme v 10:00 na zastávce MHD Máj - Antonína Barcala. Součástí této vycházky budou ukázky odchytu a kroužkování ptáků na zimním krmítku, kde probíhá již devátým rokem vědecký výzkum ptačího společenstva.

"Netopýří i ptačí vycházky patří tradičně k hojně navštěvovaným akcím Cally. Na loňskou vycházku za netopýry dorazilo vloni dokonce více než padesát účastníků. Oba lektoři jsou i tentokrát zárukou zajímavých zážitků při pozorování přírody," říká koordinátor cyklu přírodovědných vycházek Jiří Řehounek z Cally.

Kontakty: Jiří Řehounek (Calla), 605 066 898, RehounekJ@seznam.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů