Pátek, 19. dubna 2024

Zářijové přírodovědné vycházky s Callou

Zářijové přírodovědné vycházky s Callou

V září pokračuje cyklus přírodovědných vycházek, které pro českobudějovickou veřejnost pořádá Calla. Ve dvou zářijových vycházkách se zaměříme na vodní hmyz a netopýry.

První z vycházek startuje už v sobotu 1. září v 9:30 hodin ze zastávky MHD Rudolfov - kostel a jmenuje se "Vodní hmyz v údolí Rudolfovského potoka". Povedou ji entomologové Tomáš Ditrich a David Boukal z Jihočeské univerzity a potrvá zhruba dvě až tři hodiny. Vycházka je zaměřená na poznání vodních bezobratlých živočichů v Rudolfovském potoce a ukázky metod jejich odchytu. Více informací se dozvíte s přiložené pozvánky.

Druhá vycházka ponese název "Za netopýry do Stromovky" a odehraje se v pátek 14. září ve večerních hodinách. Průvodcem po tajemném světě létajících savců bude zoolog Lukáš Jurek, možná i s živým handicapovaným netopýrem. Bližší podrobnosti a pozvánku budeme ještě rozesílat.

"Zájemci o přírodu projevují o naše přírodovědné vycházky stále velký zájem, což nás těší, ale zároveň zavazuje. České Budějovice a jejich okolí jsou útočištěm řady zajímavých organismů, o mnohých z nich však většina lidí nemá ani tušení. Proto do programu vycházek zařazujeme i méně známé skupiny, jako tentokrát vodní hmyz" říká koordinátor cyklu přírodovědných vycházek Jiří Řehounek z Cally.

Kontakty: Jiří Řehounek (Calla) - 605 066 898, RehounekJ@seznam.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů