Čtvrtek, 18. dubna 2024

Eden Park: Existuje již třiadvacet studií

Eden Park: Existuje již třiadvacet studií
Ústí nad Labem - Informace o Eden Parku, které se dostávají k Ústečanům, jsou nepravdivé nebo zkreslené. Tvrdí to alespoň Miroslav Přikryl, jednatel E. P., dceřiné společnosti švýcarské firmy Gen Man Ventures, jež sportovně-zábavní centrum za více než miliardu korun Ústí nabídla.
Investor v první etapě plánuje vedle stavby aquaparku v místech dnešní plavecké haly na Klíši vybudovat také krytou lyžařskou dráhu na Střížovickém vrchu. Zatímco vodní svět nikomu nevadí, sjezdovka vzbudila řadu protestů. Odpůrci tvrdí, že bude znamenat nevratný zásah do zdejší krajiny i konec klidu v okolní vilové čtvrti. A městu, které kvůli stavbě pracuje na změně územního plánu, vyčítají, že komerční zájem investorské firmy podporuje na úkor svých obyvatel. Město to odmítá. \"Obě stavby, které jsou vzájemně provázány, podporujeme, protože sem přivedou turisty a zlepší image města,\" řekl již dříve primátor Petr Gandalovič s tím, že námitky občanů jsou v průběhu schvalovacího procesu brány v potaz a hledá se řešení přijatelné pro všechny.
To tvrdí i Miroslav Přikryl. \"Celkem je již zpracováno 23 variantních studií, které postupně zohledňovaly vznášené připomínky. A jsme připraveni k nim přihlížet i nadále,\" řekl. Dle jeho slov nelze zatím říct, jak stavba bude vypadat a co bude obnášet. \"Dokud nejsou známy základní podmínky, které vyplynou ze změněného územního plánu, nevíme to ani my sami. Proto také tvrdím, že ,zasvěcené\' informace o projektu, které mezi lidmi kolují, jsou předčasné a zavádějící. Jakmile ty podmínky budeme znát, jsme připraveni veřejnost s naším záměrem podrobně seznámit,\" poznamenal Miroslav Přikryl.
Uvedl příklad, že firma například již ustoupila od plánu postavit v další etapě v této lokalitě multifunkční halu, čímž se snížila potřeba parkovacích míst z tří tisíc na osm set. A jiné jsou také příjezdové plány. Přístup je řešen z Jateční ulice, nikoli přes obytnou část Klíše. \"To byla jedna z hlavních námitek občanů, že tu bude velký dopravní ruch. My naopak říkáme, že zvoleným řešením dojde ke zklidnění dopravy,\" uvedl.
Na hodnocení vlivu stavby na životní prostředí pracuje ústecká firma P-Eko. Její ředitel Václav Šutera řekl, že hotovo bude asi v prosinci. \"Investor samozřejmě bude muset postupovat tak, aby vyhověl všem požadovaným podmínkám i v tomto směru,\" řekl Václav Šutera.
Zdroj:Ústecký deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů