Pátek, 29. března 2024

Ministr: Ekologové způsobili škodu za 215 milionů

Ministr: Ekologové způsobili škodu za 215 milionů

Ústecký kraj - Téměř 7 500 obyvatel regionu a 151 zástupců obcí se podepsalo pod petici za urychlenou dostavbu dálnice D8 přes České středohoří. Starostové nejpostiženějších obcí a hejtman kraje Jiří Šulc (ODS) ji v pátek předali ministru dopravy Aleši Řebíčkovi (ODS).

Ten mimo jiné podotkl, že zastavení prací na hloubení tunelu Prackovice způsobilo státu škodu ve výši zhruba 200 milionů korun. Starosta Velemína Jiří Skalický, který zastupoval obce v okolí dálnice, uvedl, že petici sepsali proto, aby hájili zájem obyvatel trpících kvůli nedokončenému úseku komunikace z Řehlovic do Lovosic.

Starostům se ale nelíbí i postup úředníků, jejichž nekvalitní rozhodnutí umožňuje ekologickým organizacím úspěšně napadat jejich verdikty. Městský soud v Praze na začátku května vyhověl stížnosti ekologické organizace Děti Země a zakázal hloubit tunel Prackovice. Zhruba po měsíci předběžné opatření zrušil.

Ředitelství silnic a dálnic ČR nyní vyčíslilo škodu na 200 milionů korun. Navíc Ministerstvu dopravy prý způsobila újmu 15 milionů korun. „Škodu budeme vymáhat. Půjdeme tvrdě proti ekologům, my se vydírat nenecháme,“ uvedl Řebíček. Mluvčí Ministerstva dopravy Karel Hanzelka podotkl, že náklady musí ještě uznat soud.

Zdroj:Litoměřický deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů