Středa, 24. dubna 2024

Iglavia čeká na eiu

Iglavia čeká na eiu

Developerská divize společnosti PSJ, a.s. má za sebou téměř všechny kroky nutné k realizaci svého jihlavského administrativního projektu Iglavia Park.

Po provedení nezbytných průzkumných prací na staveništi a po vypracování urbanisticko-architektonického konceptu stavby došlo k podání oznámení záměru ve smyslu zákona pro posouzení vlivu na životní prostředí. Pokud vše proběhne bez problémů, nic by nemělo bránit tomu, aby první etapa výstavby projektu odstartovala v květnu 2009.

"Krajské město zaznamenalo výrazný stavební rozvoj v oblasti průmyslových a skladových nemovitostí, na trhu s maloobchodními prostorami a na rezidenčním trhu, nicméně na trhu s moderními kancelářskými prostorami je situace neuspokojivá. Chceme-li do Jihlavy přitáhnout firmy, které nabídnou zaměstnání pracovníkům s vyšší kvalifikací, je zapotřebí pro ně vytvořit odpovídající zázemí. S kvalitním pracovním prostředím souvisí také vyšší produktivita práce - se soudobým projekčním návrhem zase nižší provozní náklady. Moderní administrativní budova s velkoplošnými prostorami umožňujícími flexibilní uspořádání, s kvalitním technickým vybavením včetně klimatizace a s dostatečně kapacitním parkováním v Jihlavě chybí, proto věříme, že Iglavia Park bude mít úspěch. Potvrzuje to jak tržní průzkum, který jsme si nechali zpracovat, tak i sám fakt, že již nyní evidujeme první zájemce o pronájem těchto moderních kanceláří," uvedl za Divizi development PSJ ing. Jiří Mutl.

Projekt předpokládá výstavbu po etapách ze západu k východu v souladu s finančními možnostmi investora a situací na trhu nemovitostí. Postupně tak dojde k vybudování souvisejících dopravních napojení a úpravy zelených parkových ploch.

Za konečným návrhem projektu stojí studio Pelčák a partner, které přepracovalo původní návrh z listopadu 2007 a které je mimo jiné autorem již dokončeného projektu Spielberk Office Centrum v Brně.

Název IGLAVIA PARK je odvozen z původního latinského názvu Jihlavy a souvisí s celkovým řešením projektu jako otevřeného administrativního souboru skládajícího se z několika budov s jednotným vnitřním uspořádáním.

ZDROJ: Reality

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů