Pátek, 29. března 2024

Peugeot a Citroen sú ekologickejší

Peugeot a Citroen sú ekologickejší

Automobilky Peugeot a Citroen zredukovali svoje CO2 emisie o 15tisíc ton ročne a to vďaka miliónu pneumatík značky Michelin Energy Saver.

Michelin spolu s PSA Peugeot Citroen odprezentoval milióntu pneumatiku, ktorá vznikla zo strategického partnerstva týchto dvoch spoločností. 

S pneumatikami značky Energy Saver, ktoré sa prvýkrát predstavili na modeli Peugeot 308 v roku 2007, žne automobilka na trhu úspech. Vďaka nim ponúka so svojimi modelmi vodičom nižšiu spotrebu paliva, ale aj optimálnejší prítlak a bezpečnejšiu jazdu. Postupom času sa z pneumatík Energy Saver stali jedny z najúspešnejších pneumatík na trhu.

Tieto ekologické pneumatiky Michelinu majú v sebe „zelené“ technologické riešenie, ktoré pomáha zredukovať spotrebu paliva až o 0,2litra na 100kilometrov, čo sa premieta aj do úhrnu CO2 emisií. V prieme vozidlo ušetrí až 4gramy CO2 na kilometer. Počas priemernej životnosti vozidla to znamená až približne jednu tonu CO2 emisií.

Dnes sa táto technológia využíva na väčšine nových vozidiel značky Peugeot a Citroen.

V posledných rokoch, PSA Peugeot Citroen uzavrel niekoľko strategických aliancií, na ktorých čele určite stojí jeho partner Michelin. Spoločných cieľom oboch členov tejto aliancie je zväčšovať ich podiel na trhu a spolupracovať v rámci výskumu a vývoja v prioritných segmentoch trhu. Súčasťou ich úzkej spolupráce je aj smerovanie ich výskumu v prospech úplne nového modelu, na ktorom obe spoločnosti bok po boku pracujú.

Zdroj: TS_Autoserver 

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů