Pátek, 19. dubna 2024

Volkswagen Scirocco GT24 CNG: závoďák na zemní plyn

Volkswagen Scirocco GT24 CNG: závoďák na zemní plyn

Automobilka Volkswagen letos v květnu opět vyšle na závod 24 hodin Nürburgringu dvojici speciálů odvozených od sériového modelu Scirocco, jejichž motory budou spalovat zemní plyn.

Volkswagen se snaží zviditelnit alternativní paliva a letos na Nürburgring zamíří dvě Scirocca GT24 CNG, jejichž přeplňovaný zážehové čtyřválce o objemu 2,0 litru budou spalovat zemní plyn. Výkon těchto vozů se má pohybovat okolo 300 koní (221 kW) a hodnota točivého momentu okolo 350 Nm. Sílu motoru získanou ze zemního plynu bude na přední kola přenášet dvouspojková šestistupňová převodovka DSG s pádly pod volantem.

Za volanty dvou Volkswagenu Scirocco GT24 CNG se mají během 24hodinového závodu střídat Dr. Ulrich Hackenberg (D), člen technického vývoje značky Volkswagen a novináři Bernd Ostmann (D), Peter Wyss (CH) a John Barker (GB). Tuto čtveřici doplní profesionální závodníci Peter Terting (D), Thomas Klenke (D), Klaus Niedzwiezd (D) a Vanina Ickx (B).

Německá automobilka na Nürburgring nevyrazí jen s novými vozy na zemní plyn, ale přiveze i trojici osvědčených speciálů Scirocco GT24, jejichž přeplňované dvoulitry spalují benzín a poskytují výkon okolo 330 koní (243 kW).

Fotogalerie

  • Volkswagen Scirocco GT24 CNG: závoďák na zemní plyn: fotka 1
  • Volkswagen Scirocco GT24 CNG: závoďák na zemní plyn: fotka 2
  • Volkswagen Scirocco GT24 CNG: závoďák na zemní plyn: fotka 3

http://www.autofun.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů