Pátek, 19. dubna 2024

Číňanům připadá Hummer neekologický, zřejmě zablokují dohodu s GM

Číňanům připadá Hummer neekologický, zřejmě zablokují dohodu s GM

Ustájení legendární značky Hummer pod čínská křídla se zřejmě neuskuteční. Přestože se čínská firma Sichuan Tengzhong Heavya Industrial Machinery překvapivě objevila jako zájemce na odkup Hummer od General Motors (GM), čínské úřady jsou nyní proti. V pátek o tom informovala BBC.

Čínské národní rádio uvedlo, že k zablokování dohody by mělo dojít kvůli ekologickým limitům. Výroba Hummeru se totiž neshoduje se záměry Číny snížit vypouštění emisí z tamních továren.

Schválení akvizice přitom podléhá souhlasu čínských regulátorů. Hodnota plánované transakce nebyla zveřejněna, podle analytiků by však mohla GM přinést 100 miliónů dolarů.

Podle Čínského národního rádia chtějí regulátoři zablokovat dohodu také kvůli tomu, že čínská firma nedisponuje expertizami na výrobu aut.

Značka Hummer byla původně vyvinuta jako vojenské auto, které vyráběla společnost AM General. Vůz je mimo jiné známý svou obrovskou spotřebou. Kdysi největší automobilka General Motors značku získala v roce 1999. GM však na začátku června vyhlásila bankrot.

V rámci restrukturalizace se zbavuje některých svých značek. Z kola ven se tak dostal právě Hummer nebo Pontiac.

http://www.novinky.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů