Středa, 24. dubna 2024

Program zelených nabídne levná ekologická auta

Program zelených nabídne levná ekologická auta

Praha - Šlágrem programu Strany zelených budou investice do úsporných ekologických technologií a nových zdrojů energie. Vůbec poprvé se také v programech objeví motivace pro ty, kteří uvažují o koupi hybridních automobilů.

V exkluzivním rozhovoru pro Aktuálně.cz to prozradil úřadující předseda strany Ondřej Liška.

"V našem volebním programu stojí, že kdo si pořídí vozidlo s hybridní nebo jinou šetrnou technologií, tak aby neplatili žádné daně, nebo nesrovnatelně menší než ti, kteří nakupují pětilitry a offroady, byť s nimi nikdy neopustí asfaltovou silnici," řekl Liška. "Existují možnosti obrovských úspor a možnosti podstatně se odstřihnout od závislosti na ropě a stát je bohužel vůbec nevyužívá."

Zelení, jejichž šance přesáhnout nyní potřebnou pětiprocentní hranici a dostat se do sněmovny, jsou mizivé, chtějí kupce hybridních vozů zvýhodnit.

"Dnes je výroba i kupní cena vyšší. Proto stát musí vytvořit podmínky, aby se takové zboží vůbec na trh dostalo. Jde o to chovat se inteligentně a vytvářet vhodné podmínky různými sazbami daně z přidané hodnoty nebo jiným daňovým zvýhodněním šetrných technologií."

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů