Pátek, 29. března 2024

Hyundai ix35 vodiča upozorní, že jazdí "neekologicky"

Hyundai ix35 vodiča upozorní, že jazdí "neekologicky"

Čerstvá novinka automobilky Hyundai bude pre všetky európske trhy vznikať v žilinskom závode Kia. Po Kii cee´d a Sportage pôjde v poradí o tretie kórejské auto vyrábané na Slovensku. Atraktívne tvarované SUV s mierami 4410 x 1820 x 1660 mm a rázvorom osí kolies 2640 mm dizajnom verne kopíruje štúdiu iX-Onic. Napriek kompaktným rozmerom pôsobí sebaisto až mohutne.

Na nové motory treba čakať

Pod kapotou modelu ix35 debutujú dve úplne nové poháňacie jednotky. Zážihový štvorvalec má objem 1,6 l, priame vstrekovanie benzínu GDI a dosahuje výkon 103 kW (140 k). Nový turbodiesel 1,7 CRDI (85 kW/116 k) vraj disponuje nižšou spotrebou a kultivovanejším chodom než osvedčený motor 1,6 CRDI, montovaný do Hyundaia i30 alebo sesterskej Kie cee´d. Obe novinky sa však v ponuke objavia až v druhej polovici budúceho roka.

Pri zahájení predaja si zákazníci budú môcť zvoliť zážihový dvojliter (122 kW/166 k) alebo turbodiesel CRDI rovnakého objemu, ponúkaného v dvoch výkonových verziách (100 kW/136 k, 135 kW/184 k). S výnimkou dvoch základných motorizácii má byť štandardom pre všetky modely pohon 4x4.

kliknutím zväčšíte kliknutím zväčšíte kliknutím zväčšíte
kliknutím zväčšíte kliknutím zväčšíte kliknutím zväčšíte

Zaujímavým prvkom výbavy auta je tzv "Eco Indicator", ktorý vyhodnotípočínanie vodiča za volantom a následne mu vystaví "ekologické vysvedčenie". Pokojná jazda a nízka produkcia emisií CO2 znamená, že sa rozsvieti zelená kontrolka, na menej ekonomický a ekologický štýl jazdy auto odpovie rozsvietením bielej alebo červenej kontrolky na prístrojovom paneli.

Výrobu nového SUV Hyundai ix35 v Žiline spustia začiatkom budúceho roka.

auto.sme.sk

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů