Středa, 24. dubna 2024

Ponuku Hondy doplní ekologické MPV

Ponuku Hondy doplní ekologické MPV

Honda plánuje predstaviť koncept nového ekologického modelu, ktorý zamieri do segmentu MPVéčiek.

Myslíte si, že hybridné modely môžu byť iba klasické štvordverové rodinné vozidlá?
Honda teda určite nie, a preto po rodinne zameranom koncepte CR-Z s benzínovo-elektrickým pohonom umiestnila túto hybridnú technológiu aj do plnohodnotného MPVéčka. Vznikol tak nový unikátny koncept s názvom SKYDECK, ktorý bude mať svoju premiéru už o necelý mesiac na autosalóne v japonskom Tokiu.

Okrem hybridnej technológie by nový koncept chcel prekvapiť prednými vyklápacími dverami v štýle Lamborghini a zadnými zasúvacími dverami, ktoré umožnia lepší prístup do prakticky navrhnutého interiéru. Ten pojme až šiestich dospelých pasažierov.

Tak ako koncept Honda FCX Clarity, aj koncept SKYDECK bude mať všetky prvky, ktoré sú súčasťou systému pohonu, umiestnené pod podlahou vozidla po celej dĺžke. Takáto konfigurácia pohonu dáva dizajnérom voľnejšiu ruku pri navrhovaní interiéru, ktorý je oveľa priestrannejší a teda vhodnejší pre prepravu väčšieho počtu osôb. Vďaka nemu má nový koncept aj nízko položené ťažisko, čo znamená stabilnejšie jazdné vlastnosti, menej pretáčavosti či citlivejšie riadenie.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů