Středa, 24. dubna 2024

Dodávka pro městské ulice

Dodávka pro městské ulice

Elektrický pohon, tichý běh motoru, žádné výfukové plyny a zároveň výkonnost dieselu. To jsou jednou větou vlastnosti komerčních elektrických automobilů pro městský provoz firmy British Modec. Rozhodujícím faktorem k dosažení specifických designérských požadavků stanovených firmou bylo použití vysoko pevné oceli.

Nároky na automobily z hlediska ekologie jsou stále přísnější a zvláště u komerčních vozidel. Na to se firma, založená v roce 2004, při vývoji svých vozů soustředila. "Nároky na naše vozidla z hlediska ekologie se netýkají pouze emisí," prohlašuje Colin Smith, jeden ze zakladatelů společnosti. "Hluk ve městech se stává stále problematičtějším. Naše vozidla na elektrický pohon jsou velmi tichá. Je tedy možné je používat i v noci pro dodávání zboží v zastavěných areálech."

Vlastnosti - Elektrický pohon není překážkou pro dobrý výkon a zrychlení vozidel, předností je malý poloměr otáčení - 10,8 m. Svými vlastnostmi je automobil ideálním pro městské prostředí, jeho obsluha je snadná a je vhodný pro úzké ulice měst. Dojezd na jedno nabití baterie je asi 150 km. K "tankování" se požívá elektrická zásuvka. Maximální rychlost 80 km/h je maximální povolená rychlost pro nákladní vozy v Evropě. S odpovídající převodovkou je automobil schopen zdolat stoupání i větší než 33 %.

Baterie je umístěna nízko uprostřed podélné osy automobilu - nižší těžiště znamená lepší stabilitu na silnici. Pro případ kolize je baterie chráněna speciálním bezpečnostním rámem.

Továrna montuje automobily z dílů vyráběných dodavateli z blízkého okolí, které jsou dodávány systémem JIT. Každý stroj je vyráběn na zakázku, s vybavením přesně podle potřeb a přání zákazníka. Mezi zákazníky patří i známé firmy - např. UPS, FedEx nebo Tesco. Kromě Velké Británie má firma prodejny i v USA, Irsku a Nizozemsku - a chystá se na další trhy. "Pozorujeme, že stále více měst zavádí poplatky za auta, která znečišťují ovzduší. Elektrické automobily jsou výjimkou," říká Catherine Huttová, která odpovídá prodej. V souladu s požadavky veřejnosti a důrazem na ekologii jsou rozvojové plány firmy reálné.

Zdroj:Logistika
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů