Pátek, 29. března 2024

PSA Peugeot Citroën urobil ďalší krok k ekologickejším autám

PSA Peugeot Citroën urobil ďalší krok k ekologickejším autám

V trnavskej automobilke dnes začali z výrobných liniek schádzať modely Citroën C3 Picasso vybavené dieselovými motormi, u ktorých sa objem emisií CO2 podarilo znížiť z doterajších 125 gramov (g) CO2 na 119 g CO2 na kilometer. Spoločnosť PSA Peugeot Citroën Slovakia tým potvrdila, že jej prioritou je výroba vysoko ekologických vozidiel.

Ide o motor 1.6HDi s výkonom 90 koní, ktorý sa už dlhšie montuje do oboch modelov vyrábaných v Trnave. Pri jeho inovovanej verzii, ktorá sa začala aplikovať v prípade modelu Citroën C3 Picasso, dosiahli konštruktéri PSA zníženie emisií modernizáciou komponentov pripájaných na motor. Medzi nimi aj inováciou katalyzátora výfukového potrubia. Po nedávnom spustení montáže benzínových motorov spĺňajúcich emisnú normu Euro 5 a po zisku Národnej podnikateľskej ceny za ekológiu, je to tento rok ďalší príspevok trnavskej automobilky k ochrane životného prostredia.

Skupina PSA Peugeot Citroën, do ktorej patrí aj výrobné centrum v Trnave, je medzi automobilkami celosvetovo uznávaným lídrom v oblasti životného prostredia. V roku 2008, už po tretí raz po sebe, predala viac než milión áut s obsahom emisií pod 140 g CO2 na kilometer. Konštruktéri PSA finišujú aj s vývojom hybridných dieselových vozidiel, ktoré by mali prísť na trh už v roku 2011.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů