Středa, 24. dubna 2024

GM predstavilo ekologický e-Spark

GM predstavilo ekologický e-Spark

Na autosalóne v indickom Nai Dillí absolvoval svoju premiéru elektrický model e-Spark.

GM sa chce na indickom trhu presadiť aj v segmente elektrických vozidiel. Potvrdzuje to aj premiéra prvého elektrického modelu tejto automobilky, ktorá sa uskutočnila na aktuálnom autosalóne v domácom Nai Dillí. Ide konkrétne o model e-Spark, ktorý indická divízia americkej spoločnosti vyvinula a predstavila v spolupráci s domácou automobilkou Reva Electric Car Company.

Podľa GM by mal byť nový model e-Spark jedným z popredných modelov v ekologickom segmente indického automobilového priemyslu. Elektrická verzia je postavená na klasickom modeli Chevrolet Spark a je poháňaná systémom pohonu RECC EV.

V ponuke k tomuto modelu budú dva stupne výkonu - Regular a Boost. Základ bude už podľa názvu predstavovať model Regular. Stupeň s názvom Boost poskytne novému majiteľovi zvýšený výkon i vyšší krútiaci moment.

e-Spark podľa vyjadrení výrobcu neskončí iba ako koncept, jeho príchod na trh už totiž figuruje v plánoch GM India. Príchod do indických showroomov by mal prebehnúť dokonca ešte tento rok. Detaily ako cena či možná výbava zatiaľ známe nie sú.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů