Pátek, 29. března 2024

Nový sportovní SEAT Ibiza FR 2.0 TDI CR - první ekologické GTI

Nový sportovní SEAT Ibiza FR 2.0 TDI CR - první ekologické GTI

Výkon 105 kW (143 k), rychlost 210 km/h, zrychlení z 0 na 100 km/h za 8,2 s a spotřeba pouze 4,6 l/100 km.
Emise CO2 pouhých 119 g/km s vynikajícími dynamickými výkony.

SEAT rozšířil tak nabídku motorů pro model Ibiza FR o novou variantu 2.0 TDI CR/105 kW (143 k) s přímým vstřikováním common rail a filtrem pevných částic DPF. Ibiza je tak prvním modelem koncernu Volkswagen na této platformě, který je poháněn motorem 2.0 TDI CR, nejvýkonnějším turbodieselem v segmentu.



Vynikající výkony

Ibiza FR s novým motorem 2.0 TDI CR dosahuje jízdní dynamiky, která je plně v souladu s jejím zřetelně sportovním designem. Největší rychlost je 210 km/h, zrychlení z 0 na 100 km/h proběhne za 8,2 s a neméně působivé je i pružné zrychlení. Tyto parametry ovšem neznamenají větší spotřebu paliva. Právě naopak. Nová Ibiza FR se může pochlubit průměrnou spotřebou jen 4,6 l/100 km a samozřejmě plní emisní normu EU V.

Sportovní zaměření a dynamické vlastnosti nového modelu Ibiza FR TDI si vyžádaly pečlivé přepracování podvozku a nové nastavení pružin a tlumičů, aby bylo možné bezpečně využívat veškerý potenciál poháněcího ústrojí. Zvláštní pozornost si zasluhuje elektronický systém XDS, který plní funkci samosvorného diferenciálu a výrazně tak přispívá ke zlepšení trakce v rychle projížděných zatáčkách.
Exkluzivní design karoserie

Stejně jako verze se zážehovým motorem je i nový SEAT Ibiza FR TDI k dispozici s třídveřovými (Ibiza SC) a pětidveřovými karoseriemi, které se od ostatních variant modelové řady Ibiza odlišují nepřehlédnutelnými stylistickými úpravami. Nová verze FR má specifické nárazníky, masku chladiče a výplně otvorů pro přívod vzduchu s voštinovou strukturou (prostřední z nich je ozdobena obvodovou chromovanou lištou), charakteristický "šípový design", stříbrné kryty vnějších zpětných zrcátek, pneumatiky 215/40 na specifických 17" kolech a dvojitou postranní koncovku výfuku.

Také interiér dává najevo závodní geny vozu leskle černými ozdobnými prvky na přístrojové desce (např. na stínítku přístrojového panelu nebo na kruhových výdeších ventilační soustavy). Ke sportovnímu vzhledu dále přispívají speciální přístroje s logem FR, sportovní volant a sedadla, jejichž design i čalounění se liší od ostatních modelů řady Ibiza, a logo FR na opěradlech předních sedadel.

Nová Ibiza FR TDI dosahuje v porovnání s předchozím modelem Ibiza FR poháněným motorem 1.9 TDI PD/96 kW (130 k) značného pokroku z hlediska výkonové charakteristiky, hlučnosti a jízdního komfortu.
Kompletní výbava včetně na přání dodávaného paketu Bocanegra

Novinka španělské značky má velmi bohatou sériovou výbavu: ESP + EBA + systém kontroly tlaku v pneumatikách + asistent rozjezdu do kopce + XDS, ABS, airbag řidiče a spolujezdce, boční airbagy, signalizaci nezapnutých bezpečnostních pásů, systém ISOfix (příprava pro bezpečné uchycení 2 dětských sedaček), tempomat, sportovní podvozek, stříbrná zpětná zrcátka (elektricky ovládaná a vyhřívaná - sklopná), 17" kola z lehkých slitin a pneumatiky 215/40, světlomety s dvojitou optikou, přední mlhovky s integrovanou funkcí odbočovacích světel, tmavá okna od sloupku B, střešní anténu, dojezdové rezervní kolo, automatickou klimatizaci Climatronic, výškově a podélně nastavitelný volant, 3paprskový sportovní volant a řadicí páku v kůži FR, sportovní přední sedadla s čalouněním FR, výškově nastavitelné sedadlo řidiče, sedadlo spolujezdce Easy Entry (Ibiza SC), dělená zadní sedadla - sklopná, držák nápojů na střední konzole, 12V zásuvku, 3 výškově nastavitelné bezpečnostní opěrky hlavy na zadních sedadlech, osvětlení zavazadlového prostoru, rádio s CD/MP3 přehrávačem + ovládání na volantu + multimediální port + 6 reproduktorů, multifunkční ukazatel MFA (palubní počítač), elektrické ovládání oken předních dveří, elektrické ovládání oken zadních dveří (pětidveřová verze) a centrální zamykání s dálkovým ovládáním.

Stejně jako zážehová verze je i nová Ibiza FR TDI v třídveřovém provedení SC k dispozici se žádaným paketem Bocanegra s osobitým designem interiéru a exteriéru.
Atraktivní nabídka výbavy na přání

Bohatou sériovou výbavu verze FR lze dále rozšířit o mnoho atraktivních prvků z dlouhého seznamu výbavy na přání.

Zajímavým komfortním prvkem je paket "Schránky", jehož součástí jsou schránky pod sedadly řidiče a spolujezdce + síť na boku v zavazadlovém prostoru + vak na lyže + síť v zavazadlovém prostoru + loketní opěrka. K dispozici je rovněž paket "Elektro", který zahrnuje dešťový senzor + parkovací senzory + funkci Coming home, a paket "Winter" s vyhřívanými tryskami ostřikovačů čelního skla a ostřikovači světlometů.

Další nedávno představenou novinkou v modelové řadě Ibiza je možnost kombinovat na přání kožené čalounění se sportovními sedadly, a to nejen u obou nejsportovnějších modelů, ale i u modelů Style a Sport.

Pro model Ibiza FR lze také objednat předinstalaci pro přenosnou navigaci. Kromě dosavadního adaptéru je k dispozici rovněž nový adaptér pro novou generaci přenosných navigačních přístrojů Tom Tom One V4.

Nová Ibiza FR je sériově vybavena pneumatikami 215/40 na 17" kolech "Aera" lakovaných stříbrným odstínem Cosmos. Na přání mohou být kola lakována titanovým lakem.

Nabídku výbavy na přání završují následující prvky: hlavové airbagy, alarm s prostorovým senzorem, panoramatické střešní okno, vyhřívaná přední sedadla, adaptivní bi-xenonové světlomety, vstup pro externí přehrávač AUX-in + Bluetooth handsfree, metalický lak, Emoción červená a speciální lak.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů