Sobota, 20. dubna 2024

Ekologičtější vozový park

Ekologičtější vozový park

Jedna z největších spedičně-dopravních a skladovacích firem v Česku, společnost Zdemar, obměňuje vozový park. Počátkem roku nakoupila nová vozidla, která splňují nejpřísnější ekologické požadavky, jaké jsou v současné době na trhu nákladních vozidel dostupné.

"Rozhodli jsme se investovat do nákupu nových tahačů. Protože se snažíme být v souladu s ekologií a přírodou, klademe velmi přísné požadavky na emisní limity. Všechny naše vozy nyní splňují emisní limity Euro 5, takže produkují nejnižší emise oxidů dusíku a pevných částic," řekl ředitel společnosti Zdemar Zdeněk Lohniský. V loňském roce získala firma certifikát Dopravní společnost třídy A, který oceňuje aktivity vedoucí k ochraně životního prostředí.

Dalším důvodem, proč společnost obnovuje vozový park, je zvýšení bezpečnosti provozu a lepší jízdní vlastnosti nových aut. "Letošní tuhá zima prověřuje bezpečnost a zručnost našich řidičů. Naštěstí jsme se nestali účastníky žádné dopravní nehody a všechna auta spolehlivě dorazila do cíle. Přesto jsme přistoupili k obnově vozové flotily a můžeme tak těžit z výhod moderních technologií a silnějších motorů," doplnil Zdeněk Lohniský.

Zdemar provozuje 30 tahačů Volvo a letos plánuje další rozšíření o 5 nových vozů. Specializuje se na přepravy volně ložených materiálů a využívá k tomu klasické sklápěcí návěsy, návěsy s posuvnou podlahou a speciální ocelové návěsy.

Zdroj:Logistika
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů