Čtvrtek, 28. března 2024

Volkswagen Golf BlueMotion je ekologickým vozem roku

Volkswagen Golf BlueMotion je ekologickým vozem roku

Volkswagen Golf BlueMotion byl vyhlášen celkovým vítězem ankety o nejlepší ekologické automobily "What Car? Green Awards 2010", pořádané britským časopisem What Car?. Golf BlueMotion díky tomu rozšířil svou sbírku prestižních ocenění o titul "Green Car of the Year". Na slavnostním vyhlášení získaly modely Volkswagen BlueMotion celkem tři ocenění.

Golf BlueMotion dominoval kategorii "Green Small Family Car" (nejekologičtější malý rodinný vůz) a zároveň předčil osm vítězů ostatních kategorií, což mu vyneslo celkový titul "Green Car of the Year" (nejekologičtější vůz roku). Passat BlueMotion získal ocenění "Green Family Car" (nejekologičtější rodinný vůz). Steve Fowler, šéfredaktor britského časopisu What Car?, na adresu modelu Golf BlueMotion prohlásil: "Golf je zaslouženým vítězem. Jeho emise oxidu uhličitého jsou pouhých 99 g/km, takže u nás nepodléhá silniční dani, a jeho průměrná spotřeba činí jen 3,8 litru nafty na 100 kilometrů. Kromě vynikajících ekologických parametrů je Golf také mimořádně elegantní, skvěle zpracovaný, praktický, bezpečný, má výtečné jízdní vlastnosti a zároveň představuje dostupnou dlouhodobou investici. Co bychom chtěli více?"

Za značku Volkswagen převzal ocenění profesor Stefan Gies, vedoucí vývoje podvozku, který uvedl: "Již od prvního modelu BlueMotion, uvedeného na trh v roce 2007, se naše strategie pro tuto ekologickou značku zaměřila na výrobu nejlepších vozů ve třídě, které jsou hospodárné, praktické, komfortní a cenově konkurenceschopné. To jsou vlastnosti, jež naši zákazníci požadují, a všechny tyto hodnoty Golf ztělesňuje."

Srdcem modelu Golf BlueMotion je vznětový čtyřválec 1.6 TDI s přímým vstřikováním common rail o výkonu 77 kW, který poskytuje maximální točivý moment 250 N.m od pouhých 1500 ot/min. Na pozoruhodně nízké spotřebě paliva se dále podílí speciální paket technických opatření, která zahrnují systém Start-Stop, pneumatiky s nízkým valivým odporem, rekuperaci kinetické energie, delší zpřevodování, multifunkční palubní počítač s optickou signalizací vhodného převodového stupně a aerodynamické úpravy.

Zdroj: www.ifleet.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů