Pátek, 29. března 2024

GE představila nabíječku elektromobilů kompatibilní s inteligentními sítěmi

GE představila nabíječku elektromobilů kompatibilní s inteligentními sítěmi
  • GE WattStationTM je snadno použitelná dobíjecí stanice pro elektromobily. Jejím autorem je renomovaný průmyslový designér Yves Behar.
  • Nabíječka pomůže rozvodným společnostem řídit poptávku po energii a rozšíří přístup zákazníků k nabíjecím stanicím
  • Významně redukuje čas potřebný k plnému nabití


SAN FRANCISCO, USA, 29. července 2010 - Společnost GE (NYSE: GE) dnes představila GE WattStation, snadno použitelnou dobíjecí stanici pro elektromobily. Tato nabíječka má podpořit rozšíření elektromobilů dobíjených ze zásuvky. Významně totiž urychluje dobu potřebnou k dobití elektromobilu a využívá technologií inteligentní sítě. Díky tomu mohou rozvodné společnosti řídit dopad elektromobilů na lokální a regionální rozvodné sítě.

Steve Fludder, viceprezident GE ecomagination, novinku komentoval slovy: "Široké rozšíření elektromobilů je závislé na tom, zda budeme mít dostatečně rozsáhlou síť dobíjecích stanic, které zákazníkům nabídnou rychlé a snadné dobíjení jejich vozů."

Nová dobíjecí stanice, kterou navrhl renomovaný průmyslový designér Yves Behar, kombinuje funkčnost a uživatelsky přátelský design. Vedle toho snižuje průměrnou dobu dobíjení na "úroveň 1", tedy kompletní dobití baterie o kapacitě 24kWh, z 12 až 18 hodin na pouhé čtyři až osm.

"Dobrý design je takový, který vstoupí do našeho života, zjednoduší a zpříjemní nám ho," prohlásil Yves Behar, zakladatel ateliéru Fuseproject. "GE WattStation toho dosahuje přívětivým designem, který dokonale zapadne do městského prostředí a stane se přirozenou součástí našich životů."

Prezident a generální ředitel GE Energy Services Dan Heintzelman prohlásil: "Přes sto let pracuje společnost GE na optimalizaci využití elektrické energie. Vzhledem k našim zkušenostem s distribucí elektřiny se WattStation jeví jako přirozené pokračování našich snah nabízet zákazníkům špičkové inovace pro nové století."

dobijeni

GE WattStation bude uvedena do prodeje v roce 2011. Ještě letos GE představí verzi pro domácnost.

Kromě dobíjecí stanice GE WattStation GE nedávno oznámila dvě nově uzavřená partnerství, která mají napomoci přijetí elektromobilů veřejností. V dubnu 2010 představitelé nezávislé iniciativy Project Get Ready, v jejímž čele stojí Rocky Mountain Institute a která se snaží připravit komunity na nástup elektromobilů, jmenovali společnost GE technickým poradcem, jehož úkolem je navrhovat a projektovat místní a regionální elektrické sítě pro elektromobily.

V květnu 2010 podepsaly společnosti GE Global Research a Nissan separátní tříleté memorandum, jehož cílem je hledání nových technologií, které jsou zapotřebí k vybudování spolehlivé a dynamické infrastruktury pro dobíjení elektromobilů.

Více informací o GE WattStation včetně detailů ohledně objednávek lze najít na adrese: www.ecomagination.com

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů