Pátek, 29. března 2024

Nová verze hybrida už v lednu

Toyota se chystá v lednu na detroitském autosalonu představit novou verzi hybridního automobilu Prius, unikátního modelu brázdícího silnice už od roku 1997. Půjde už o čtvrtou generaci.

Nová verze hybrida už v lednu

"Je to zcela nový model s větším komfortem, stylem a všestranností, ale stále si zachovává odkaz původního modelu Prius," uvedl viceprezident americké divize Toyota Motor Sales USA Don Esmond. Neposkytl však podrobnější informace o tom, jak se bude nový model lišit od současné verze.

Hybridní automobily kombinují různé druhy pohonu, nejčastěji benzinový a elektrický, což umožňuje úsporu pohonných hmot. Předchozí verze řady Prius nabízela dva motory s elektronicky lektricky poháněnou jízduřízeným děličem výkonu, EV režim pro čistě elektronicky poháněnou jízdu a velmi nízkou spotřebu paliva.


Toyota je zatím v oblasti hybridních automobilů světovou jedničkou s více než dvěma miliony prodaných kusů. Prius vstoupil v roce 1997 (v České republice v roce 2004) jako první hybridní automobil na trh a je dosud nejprodávanějším vozem svého druhu. Toyota chce podle dřívějších informací do června 2012 zahájit prodej verze modelu Prius, jejíž baterie bude možné dobíjet z běžné elektrické zásuvky.

Toyota je nyní největší automobilkou na světě. Firma si svou vedoucí pozici na automobilovém trhu vybudovala nabídkou bezpečných automobilů za rozumnou cenu, na její pověst výrobce kvalitních vozů však měla negativní dopad rozsáhlá svolávání automobilů k opravě problémů s nechtěným zrychlováním.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů