Sobota, 20. dubna 2024

První elektromobily Citroën C-Zero pro RWE předány

První elektromobily Citroën C-Zero pro RWE předány

Ve čtvrtek 28. dubna 2011 proběhlo v sídle společnosti RWE slavnostní předání prvních dvou vozů Citroën C-Zero v České republice. Generální ředitel domácího zastoupení značky Citroën Frédéric Passemard (na snímku vpravo) předal klíče od elektromobilů Martinu Herrmannovi, předsedovi představenstva a CEO společnosti RWE Transgas (na snímku vlevo). Dodávky elektromobilů C-Zero k dalším klientům budou pokračovat příští měsíc.

Citroën C-Zéro, který se objevil na světovém trhu v září, odpovídá potřebám mnoha podniků, které se snaží o trvale udržitelný rozvoj a hledají řešení mobility šetrné k životnímu prostředí. Citroën C-Zéro tyto požadavky splňuje z mnoha stránek. Jde o elektromobil, který byl zkoncipován za účelem usnadnění pohybu ve městě. Nabízí čtyři místa a příslušenství na úrovni standardů segmentu a jeho dojezd 130 km stačí pro běžné přesuny v městských aglomeracích a jejich blízkém okolí. Úplné nabití tohoto elektromobilu prostřednictvím standardní 220V zásuvky trvá šest hodin a nabití na 80 % kapacity připojením k rychlonabíjecí stanici zabere pouhých 30 minut.

"S předáním těchto prvních Citroënů C-Zéro prožíváme společně naprosto nový okamžik. Pro Citroën je ctí předat klíče od elektromobilů řediteli společnosti RWE Transgas, která patří ve světě i v České republice k těm nejpříkladnějším svým zodpovědným přístupem k životnímu prostředí.. Elektromobilita se stala velmi konkrétní realitou," uvedl Frédéric Passemard.

Martin Herrmann prohlásil: "Koupí dvou elektromobilů Citroën C-Zéro se naše společnost zapojuje do aktivit mateřského koncernu RWE v oblasti e-mobility. Jejich smyslem je prosadit na naše silnice automobily, které jsou ekologicky nezávadné a tiché. V RWE se koncentrujeme na rozvoj dobíjecí infrastruktury. V této oblasti jsme dnes celosvětovým lídrem, a to díky skutečnosti, že RWE disponuje vlastní technologií pro dobíjení elektromobilů a intenzivně rozvíjí veškeré související služby v rámci nového projektu. Za vše mluví fakt, že jen naše mateřská společnost zaměstnává 60 lidí, kteří se tématu e-mobility věnují."

www.ifleet.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů