Čtvrtek, 25. dubna 2024

Rekordman ujel s fabií 2006 km na 45 litrů nafty

Světový šampion v šetření palivem Gerhard Plattner si připsal další rekord.

Rekordman ujel s fabií 2006 km na 45 litrů nafty

Plattner si pro svou jízdu tentokrát vybral Škodu Fabia GreenLine. Odstartoval 10. května v rakouském městě Reutte, odtud trasa směřovala do dánské obce Bov a zpět. Převážně vedla po německé dálnici A7. Během cesty se mu podařilo dosáhnout průměrné spotřeby 2,2 litru nafty na 100 km. Tabulková spotřeba, která vychází z evropského normovaného cyklu, je přitom u tohoto vozu 3,4 litru paliva na 100 km.

Natankování 45 litrů nafty, stejně jako celá Plattnerova jízda, proběhlo pod dozorem organizace International Police Motor Corporation (IPMC). Ta se před startem jízdy v Reutte postarala i o zaplombování palivové nádrže. Když se auto zastavilo, palubní počítač ukázal 2006 km ujeté vzdálenosti.

Spojení modelové řady Škoda GreenLine s Gerhardem Plattnerem není novinkou. Rekordman v úsporné jízdě se podílel na prvním testování kompletní modelové palety druhé generace. Muž navíc pomáhá s propagací nízké spotřeby i dalším automobilkám.

Technologie GreenLine je v současnosti k dispozici pro všechny modely Škody. Spočívá hlavně v použití malých vznětových motorů, instalaci systému start-stop nebo pneumatik s nízkým valivým odporem.

AUTOR: Jan Markovič
AUTOR-WEB: www.ihned.cz

Zdroj:Podniky a trhy
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů