Pátek, 19. dubna 2024

Hybridní pohon na seznamu EPA

Hybridní pohon na seznamu EPA

Společnost Parker Hannifin Corporation obdržela osvědčení od Úřadu pro ochranu životního prostředí (EPA) o tom, že hybridní pohon zdokonalené řady RunWise od společnosti Parker byl zařazen na seznam perspektivních technologií v rámci národní kampaně za čistý provoz dieselových motorů.

Program EPA podporuje perspektivní technologie, které omezují emise vysoce výkonných vznětových motorů. Program podporuje využívání inovativních technologií tím, že zajišťuje financování vývoje a hodnocení těchto technologií během provozu. Hybridní pohon zdokonalené řady RunWise od společnosti Parker je jediným hnacím zařízením vybraným na seznam EPA.

"Máme z tohoto vývoje velkou radost a těší nás, že si EPA uvědomuje, jak velký potenciál má tato technologie pro snížení spotřeby paliva a uhlíkových emisí," říká Jeff Cullman, prezident hydraulické skupiny pro Parker Hannifin. Danny Diaz, ředitel správy vozidel v Miami Dade County, která si koupila šest vozidel na odvoz odpadů Autocar E3 vybavených technologií RunWise, k tomu říká: "Podařilo se nám snížit spotřebu paliva o 45 %. Když se podíváme na provoz těchto hybridních vozidel z dlouhodobého hlediska a vezmeme-li v úvahu jejich dlouhou provozuschopnost, dosahujeme značných úspor."

Systém Parker RunWise využívá dvourychlostní hydrostatický pohon ve spojení s přímým mechanickým pohonem, který umožňuje vozidlu optimalizovat výkon při nízkých (do 40 km/hod) a vyšších rychlostech (72 km/hod mimo město). Prvními společnostmi (mimo uživatele svozových vozů na odpad), které si objednaly aplikaci této technologie pro expediční vozidla, jsou United Parcel Service (UPS) a FedEx.

Parker dále pracuje na dalším zdokonalení této technologie tak, aby ji bylo možno použít u moderních autobusů a traktorů.

Zdroj:Technik
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů