Čtvrtek, 28. března 2024

VW plánuje vyšší investice do ekologické výroby elektřiny

VW plánuje vyšší investice do ekologické výroby elektřiny

Německý automobilový koncern Volkswagen hodlá během dvou let investovat téměř miliardu eur (24 miliard Kč) do výroby elektrické energie šetrné k životnímu prostředí. Informoval o tom dnes podnikatelský list Financial Times Deutschland. Původní plány přitom počítaly s investicí 600 milionů eur.

Volkswagen se podle listu zajímá o koupi podílů v minimálně dvou větrných parcích. Do konce roku by navíc mohl ohlásit vytvoření partnerství s developerem větrných parků Windreich. Automobilka si stanovila za cíl snížit během pěti let emise skleníkových plynů působené jejími výrobními závody o 40 procent.

List Financial Times navíc začátkem týdne uvedl, že Volkswagen chce uživatelům svých elektromobilů prodávat elektřinu z obnovitelných zdrojů a plánuje výstavbu dvou vodních elektráren v Brazílii.

Šéf výzkumu VW Jürgen Leohold upozornil, že emise oxidu uhličitého u elektromobilů "závisí na tom, jaký druh energie vložíte do baterie". Dodal, že pokud bude tato energie z obnovitelných zdrojů, budou emise nulové. Volkswagen hodlá v roce 2013 uvést na trh elektrické verze populárního modelu Golf a připravovaného malého vozu Up!.

Skupina Volkswagen, jejíž součástí je rovněž Škoda Auto, je největší automobilkou v Evropě. Do roku 2018 se hodlá stát největším výrobcem automobilů na světě.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů