Úterý, 23. dubna 2024

Toyota začne příští rok v Evropě prodávat sedmimístný hybrid

Toyota začne příští rok v Evropě prodávat sedmimístný hybrid

Japonská automobilka Toyota uvede v první polovině příštího roku na evropský trh první velkoprostorový sedmimístný vůz s plně hybridním pohonem pod označením Prius+. Firma to dnes oznámila na frankfurtském autosalonu.

Prius+ je vůbec prvním vozem, který zákazníkům v Evropě nabídne sedm míst v kombinaci s plně hybridním pohonem. Prius+ je novým vozem, při jehož návrhu firma postupovala zcela nezávisle na menším hybridním modelu Prius, od kterého má odvozený název.

Nová sedmimístná Toyota je vybavena třemi nezávislými řadami sedadel. Sedadla ve druhé řadě jsou dělená a sklopná, sklopná jsou i sedadla ve třetí řadě. K dostatečnému výhledu všech cestujících směrem vpřed přispívá zvýšení zadních řad sedadel.

I po obsazení vozu sedmi cestujícími Prius+ nabídne 200 litrů prostoru pro zavazadla. Po sklopení třetí řady sedadel se objem zavazadlového prostoru zvýší na 505 litrů.

Prius+ je vybavený poslední generací systému pohonu Toyota Hybrid Synergy Drive, který používá zážehový motor o objemu 1,8 litru a výkonný elektromotor. Nejvyšší rychlost je 170 km/h. Spotřeba se pohybuje kolem 4,3 litru benzinu na 100 km.

Toyota rovněž oznámila, že plánuje do roku 2015 představit zhruba deset nových modelů s hybridním pohonem. Roli průkopníka hybridních technologií značky hraje od roku 1997 model Prius, který si dosud pořídilo 2,3 milionu zákazníků. Ve Frankfurtu automobilka představila sériové provedení takzvané plug-in verze Priusu, kterou lze pro nabíjení baterie připojit na běžnou domovní zásuvku.

Toyota rovněž na autosalonu představila novou generaci modelu Avensis a nový terénní Hilux.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů