Pátek, 29. března 2024

Partnerem společnosti ČEZ při rozvoji elektromobility v České republice se stala vládní agentura CzechInvest

Partnerem společnosti ČEZ při rozvoji elektromobility v České republice se stala vládní agentura CzechInvest

ČEZ již spolupracuje na rozvoji elektromobility v České republice s 28 partnery, mezi které v současnosti patří dodavatelé elektrických vozidel, obchodní centra či města a obce. Nyní k nim přibyl i CzechInvest, jehož hlavními cíli jsou rozvoj investic, podpora nových technologií a posílení konkurenceschopnosti České republiky na globálním trhu v sektoru elektromobility.


"ČEZ a agentura CzechInvest uzavřely memorandum, které otevírá prostor pro širší spolupráci na rozvoji elektromobility v České republice mezi firmami a státními institucemi. Společně s agenturou CzechInvest budeme pracovat nejen na tom, aby se elektromobilita dále popularizovala, ale naše aktivity se zaměří i na vytváření vhodného investičního prostředí v této oblasti," říká Daniel Beneš, předseda představenstva a generální ředitel ČEZ.

"Budeme rozvíjet kontakty mezi nejrůznějšími asociacemi a českými podniky, aby na našem trhu vzniklo kvalitní prostředí pro vývoj nových technologií v oblasti elektromobility. Díky spolupráci těchto subjektů navíc v Česku dojde k urychlení vývoje elektromobility jako takové," vysvětluje Miroslav Křížek, generální ředitel Agentury pro podporu podnikání a investic CzechInvest.

Skupina ČEZ podporuje koncept elektromobility v souladu se strategií FUTUR/E/MOTION. Kroky, které ČEZ v tomto směru podniká, se týkají podpory užívání elektromobilů, poskytování komplexních služeb s vazbou na distribuční síť ČEZ. Cílem je přispět k rozvoji zcela "bezemisní" dopravy v České republice a testovat dopady elektromobility na distribuční síť.

Společnost ČEZ se v projektu Elektromobilita zaměřuje na výstavbu dobíjecích stanic pro normální a rychlé dobíjení. Celkem ČEZ zprovoznil již 11 dobíjecích stanic normálního typu, které byly až na jednu výjimkou (Plzeň) nainstalovány v Praze, a to u infrastrukturních partnerů, jako jsou např. supermarkety, obchodní centra nebo městské části. Výstavbu stanic pro rychlé dobíjení zahájí ČEZ v roce 2012. První dobíjecí stanice tohoto typu bude stát v Duhové ulici, kde je sídlo ČEZ.

Zdroj: www.ifleet.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů