Sobota, 20. dubna 2024

Seat jako elektromobil

Seat jako elektromobil

V roce 2015 má být na trhu nový čistě elektrický automobil se značkou Seat, který bude navržen, vyvinut a vyráběn ve Španělsku.

Nyní byl poprvé představen prototyp, který má předestřít tuto budoucnost. Společně s prototypem Altea XL Electric Ecomotive, čistě elektricky poháněným vozem s nulovými emisemi, představil španělský výrobce také prototyp Leon TwinDrive Ecomotive, vůz s plně hybridním pohonem s vnějším dobíjením (tzv. plug-in hybrid).


Elektromobil


Praktický elektromobil má dojezd 135 kilometrů a jeho elektromotor s výkonem 85 kW nabízí i točivý moment 270 N.m. S uvedenými výkonovými parametry lze dosáhnout elektronicky omezené nejvyšší rychlosti 135 km/h.


Akumulátor umístěný pod zadními sedadly a podlahou zavazadlového prostoru nijak nezasahuje do prostoru pro cestující. Pokud elektrická Altea XL parkuje na slunci, udržují fotovoltaické články ve střeše přívod čerstvého vzduchu do interiéru a snižují tak následnou spotřebu energie klimatizační soustavou.


Hybrid


Nový SEAT Leon TwinDrive Ecomotive je průkopnickým konceptem na poli hybridních pohonů s možností vnějšího dobíjení (tzv. plug-in hybrid), protože kombinuje výhody jízdy s nulovými emisemi a dlouhý dojezd vozidla poháněného tradičním spalovacím motorem. V elektrickém režimu má TwinDrive dojezd 52 kilometrů a nejvyšší rychlost 120 km/h. V kombinovaném režimu (elektromotor plus spalovací motor) činí spotřeba paliva, resp. energie podle odhadu pouhých 1,7 litru na 100 km nebo 18,5 kWh na 100 km, což odpovídá extrémně nízkým emisím CO2 39 g/km. Vůz je schopen jet nejvyšší rychlostí 170 km/h.

ZDROJ:http://www.business-car.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů