Pátek, 29. března 2024

Opel Ampera v síti půjčoven Europcar

Opel Ampera v síti půjčoven Europcar

Automobilka Opel a autopůjčovna Europcar nasazují třicítku plug-in paralelních hybridů Opel Ampera do sítě Europcaru pro krátkodobé zápůjčky. Opel Ampera se objevil v půjčovnách Europcar už začátkem března v Amsterdamu, nyní přibývají střediska ve Frankfurtu nad Mohanem a v Bruselu. V průběhu roku 2012 se Ampera objeví v dalších autopůjčovnách Europcaru i mimo Německo.

"Jsme šťastní, že můžeme našim klientům nabízet vozy Opel Ampera, a svým způsobem tak podporovat expanzi automobilů s elektrickým pohonem. Ampera je díky své jedinečné koncepci s baterií a systémem prodloužení dojezdu perfektně vybavena pro potřeby půjčoven automobilů. Toto partnerství znovu ilustruje naši snahu poskytovat zákazníkům lepší a ekologičtější služby," říká Roland Keppler, CEO Europcar Group. "Ampera má dojezd přes 500 kilometrů a má všechny atributy, které zákazníci očekávají od automobilu pro každodenní neomezené používaní," říká Enno Fuchs, manažer značky Opel odpovědný za rozvoj elektromobility.


Opel Ampera se systémem prodlouženého dojezdu nevyžaduje od řidiče žádnou změnu stylu jízdy oproti běžnému automobilu se spalovacím motorem a umožňuje neomezenou mobilitu. Díky Li-Ion akumulátoru o kapacitě 16 kWh mohou zákazníci půjčoven Europcar jezdit na vzdálenosti 40 až 80 km pouze na elektrický pohon. Při delších jízdách se spustí zážehový motor pohánějící generátor, který dodává elektrickou energii trakčnímu elektromotoru. Takto se dojezd vozu prodlouží na více než 500 km, aniž by řidič musel přerušit jízdu a několik hodin dobíjet akumulátory. Mezi nevýhody vozu patří fakt, že je pouze čtyřmístný.

www.ifleet.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů