Pátek, 19. dubna 2024

Kampaň Biopaliva frčí představila kompletní galerii FFV automobilů nabízených na českém trhu

Kampaň Biopaliva frčí představila kompletní galerii FFV automobilů nabízených na českém trhu

CZ Biom vytvořil v rámci kampaně Biopaliva frčí galerii flexi-fuel automobilů. Internetová aplikace, která zakrývá výraznou mezeru v informacích ze světa biopaliv, byla představena na tiskové konferenci k dosažení rekordního počtu čerpacích stanic v České republice nabízejících bioetanol, která se uskutečnila ve středu 27. června v Praze.

Většina uživatelů biopaliv projde zaběhlým řetězcem. Nejprve vyzkouší mixování E85 s benzínem, následně přejde na přestavbu. Až poté se rozhodne pro koupi nového FFV automobilu. Jenže zde nastává problém. Nabídka modelů na českém trhu je poměrně široká, ale těžko dohledatelná.

"Tento problém jsme se rozhodli jednou a provždy vyřešit. Vytvořili jsme na webu www.biopalivafrci.cz on-line galerii FFV automobilů dostupných na českém trhu, která bude průběžně aktualizovaná o nové modely. Pokud někdo hledá model, který by právě jemu vyhovoval, pak právě toto je místo pro něj," vysvětlil na tiskové konferenci manažer komunikace CZ Biom Jan Huk

Vybere si opravdu každý. "Pokud máte hlouběji do kapsy, naleznete zde modely od Dacie či Škody, pokud chcete něco dražšího, můžete si vybrat například Ford a z exkluzivních značek připadá v potaz například Volvo. Pro opravdové fajnšmekry se pak nabízí například terénní Hummer," dodal Huk.

Petr Sobotka z All Roads Shopu, v jehož prostorách se tisková konference konala, zmínil v tomto ohledu zajímavou věc, která pomáhá přesvědčit i ty největší skeptiky. "U nás se Hummery z USA dodávají jako FFV automaticky. Útrata za spotřebu, která u benzinového motoru dosahuje okolo šestnácti litrů na sto kilometrů se díky E85 sníží na úroveň běžného SUV modelu. A to je podle nás pádný argument pro bioetanol."

Kampaň Biopaliva frčí však nehodlá skončit jen u nových FFV modelů. "V dohledné době plánujeme například detailnější spolupráci naší galerie s výrobci, od čehož si slibujeme potenciální rozšíření nabídky flexi-fuelů na českém trhu. Dále plánujeme také vytvořit exkluzivní databázi ověřených přestavbářů či ve spolupráci s bazary vytvoření galerie používaných automobilů uzpůsobených pro jízdu na E85," uzavřel Huk.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů