Čtvrtek, 18. dubna 2024

Dobíjení u McDonald´s

Dobíjení u McDonald´s

Společnost ČEZ zvyšuje počet dobíjecích stanic pro elektromobily. Novou stanici otevřela dnes u restaurace McDonald´s v Praze 6 na Evropské třídě. Jedná se o vůbec první dobíjecí stanici v síti restaurací na našem území. Celkově je zatím v provozu 25 dobíjecích stanic společnosti ČEZ. Další budou přibývat, a to nejenom v Praze, ale i na dalších místech České republiky.

"Otevření této stanice je začátek daleko větší spolupráce mezi ČEZ a McDonald´s. Naše partnerství efektivně spojuje cíle Skupiny ČEZ postavit v Česku páteřní síť stanic, která poslouží jako základ pro další rozvoj elektromobility. Restaurace McDonald´s nejsou jenom ve městech, ale také na dálnicích, a jsou mnohdy v takové vzdálenosti, která je v souladu s dojezdem většiny elektromobilů," vysvětluje Pavel Cyrani, člen představenstva a ředitel divize strategie společnosti ČEZ. "Majitelé elektromobilů, kteří chtějí využívat naší službu Elektromobilita, mohou jednoduše přes internet uzavřít s ČEZ zákaznickou smlouvu. Ta jim letos a příští rok umožní neomezené dobíjení u všech našich stanic za paušální symbolický poplatek. K ovládání stanice dostane každý zákazník čip. Díky němu může sledovat, kde a jak dlouho dobíjel a kolik kilowatthodin načerpal. Na rozšíření těchto služeb však stále pracujeme," dodává Pavel Cyrani.

Dobíjecí stanice u restaurace McDonald´s na Evropské třídě je určena pro normální dobíjení a ve své základní verzi pracuje s napětím jako běžná domácí zásuvka. Stanice však dokáže auto dobíjet i třífázově. Plné dobití elektromobilu tak může trvat dvě až šest hodin, v závislosti na používané technologii v elektromobilu.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů