Čtvrtek, 25. dubna 2024

Ekologické sušení nalakovaných aut

Ekologické sušení nalakovaných aut

Firma Dürr Systems ze Stuttgartu vyvinula systém "EcoDryScrubber", který znamená výraznou novinku při lakování nových automobilů, přesněji řečeno při jejich vysoušení po lakování. Při sušení se oproti dřívějšku ušetří 30 i více procent energie, a navíc je při něm snížen rozptyl částic CO2 a částeček barviva do okolí lakovaného vozu.

Firma za tuto novinku obdržela od Ministerstva životního prostředí spolkové země Badensko-Württembersko cenu za redukci emisí a na kongresu SURCAR, zabývajícím se problematikou lakování, rovněž získala cenu za inovaci.

Inovace se firmě vyplatila i komerčně. Když firma Volkswagen vybavovala svůj pobočný závod ve městě Chattanooga v USA, pověřila kompletním vybavením lakovny a sušárny nových vozů právě firmu Dürr Systems.

Zdroj:Technik
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů