Úterý, 16. dubna 2024

WATENVI v novém pavilonu P

Mezinárodní vodohospodářský a ekologický veletrh WATENVI se uskuteční v novém moderním pavilonu P, v termínu od 25. - 27. května 2010.

WATENVI v novém pavilonu P

Komunální technika poprvé společně s veletrhem Watenvi


Cílem nového komplexu veletrhů je vytvořit vysoce odborný veletrh, který prezentuje vodohospodářské technologie a současně komplexně řeší potřeby komunální sféry.

Nabídka služeb a technologií pro města a obce, Komunální technika, Nakládání s komunálními odpady, Zdroje energií, Městský mobiliář a mechanizace k údržbě veřejných prostranství jsou obory, které se budou letos prezentovat na veletrhu URBIS TECHNOLOGIE, který proběhne souběžně s Mezinárodním vodohospodářským a ekologickým veletrhem WATENVI.

17. Kongres starostů a primátorů při veletrhu URBIS TECHNOLOGIE


WATENVI je jedním z největších center setkání tuzemských a zahraničních firem z oblasti vodohospodářství, zpracování odpadů, environmentálních technologií a komunální techniky se zástupci státní správy, regionů, měst a obcí. Během tří dnů se uskuteční řada odborných seminářů přednášek a zajímavých akcí. Jednou z pravidelných akcí, která se koná při veletrhu URBIS TECHNOLOGIE, je 17. kongres starostů a primátorů, a řada další akcí a seminářů zaměřených na veřejnou správu.

Podoba novely vodního zákona není ještě konečná


Doprovodný program bude věnován novele Vodního zákona a informacím o první etapě procesu Plánování v oblasti vod. Zajímavé budou informace o možnosti vypouštění odpadních vod do podzemních vod, odborníci se dozvědí také o Zákonu o veřejných zakázkách i o Koncesním zákonu v tomto oboru. "Prozatím proběhlo projednání novely Vodního zákona v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR, a to ve výborech pro životní prostředí, zemědělském a hospodářském. Z jejich jednání vyplynula řada pozměňovacích návrhů, dosud však neproběhlo druhé čtení a text novely může tedy doznat ještě velkých změn. Trochu jiná je situace v oblasti poplatků za odběr podzemní vody a za vypouštění odpadních vod. S ohledem na hospodářskou krizi bylo rozhodnuto o odložení uvažovaného ekonomického posílení zdrojů vodního hospodářství. Proto původně navrhovaná úprava poplatků není v návrhu novely Vodního zákona vůbec obsažena," konstatoval Barák.

Financování protipovodňové ochrany


Do celodenního bloku doprovodného programu zařazeno téma Financování protipovodňové ochrany v ČR i program financování oboru Vodovodů a kanalizací. Na obnovu infrastruktury vodovodů a kanalizací půjdou peníze mimo jiné z programu Podpora odstraňování povodňových škod způsobených povodněmi 2009. Pravidla pro poskytování a čerpání finanční podpory podepsal v první polovině ledna letošního roku ministr zemědělství Jakub Šebesta. Více informací naleznete zde.



Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů