Pátek, 29. března 2024

e-Zpravodaj veletrhu WATENVI 2011 č.4

24.-26. května 2011 - Výstaviště Brno. To je čas a místo odborného veletrhu Watenvi, věnovaného vodnímu hospodářství a ekologii. Chcete se dozvědět více? Pak je tu elektronický zpravodaj.

e-Zpravodaj veletrhu WATENVI 2011 č.4

Novela zákona o vodách reaguje na vývoj ve vodním hospodářství


Jedním z hlavních témat doprovodného programu bude novela zákona o vodách. Pro oblast vodního hospodářství novela přinesla několik zásadních změn, a to zejména úpravu plánování v oblasti vod, posílení zásobování obyvatelstva pitnou vodou, řešení srážkových vod a zneškodňování odpadních vod.

Klimatické extrémní situace v doprovodném programu WATENVI


Hydrologické a klimatické extrémní situace je téma, které připravuje odbor ochrany vod MŽP ve spolupráci s VÚV T.G.M. Zahrnuje okruhy: Ochrana před povodněmi v ČR, Implementace povodňové směrnice, Financování povodňové ochrany. Představí také výstupy aplikovaného výzkumu VÚV v souvislosti se suchem a ochranou vodních zdrojů.

Praktické ukázky protipovodňových opatření


Tradičně připravuje MŽP a Česká protipovodňová asociace po celou dobu veletrhu praktické ukázky ochrany proti povodním ve venkovní expozici v bazénu před pavilonem Z. Program zahrnuje jedinečnou prezentaci praktických ukázek různých typů protipovodňových opatření doplněnou video-prezentacemi na velkoplošné LED stěně.

Aktuálně o odpadovém hospodářství


Odpadovému hospodářství bude věnován seminář Nové možnosti ve využívání a hodnocení odpadů a celodenní Konference Odpady 2011 a jak dál. Ve spolupráci s MPO ji organizuje Sdružení provozovatelů technologií pro ekologické využívání odpadů v ČR (STEO). Tato akce je zaměřena na informování veřejnosti o významu energetického využívání odpadů.

Zajistěte si ubytování za dobré ceny


Pořadatelé veletrhu WATENVI ve spolupráci s poskytovateli ubytování, připravili pro vystavovatele veletrhu WATENVI nabídku cenově výhodného ubytování v blízkém okolí brněnského výstaviště.

Kontakt:
Veletrhy Brno, a.s., Výstaviště 1, 647 00 Brno
Jana Tyrichová
manažer PR a reklamy
tel.: +420-541 152 890
fax: +420-541 152 889
watenvi@bvv.cz
www.bvv.cz

Další zprávy z veletrhu najdete tady, tady a tady.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů