Čtvrtek, 25. dubna 2024

Mezinárodní konference Environmentální účetnictví a indikátory udržitelného rozvoje

která se konala ve dnech 25.-27. září 2005  - pod záštitou ministra životního prostředí a předsedy Českého statistického úřadu, organizovaná Univerzitou Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem a Karlovou univerzitou – Centrem pro otázky životního prostředí.

Mezinárodní konference Environmentální účetnictví a indikátory udržitelného rozvoje

Mezinárodní konference pořádaná pod záštitou ministra životního prostředí a předsedy Českého statistického úřadu, organizovaná Univerzitou Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem a Karlovou univerzitou – Centrem pro otázky životního prostředí v rámci projektů VaV 1C/4/17/04: Aplikace environmentálního účetnictví (projekt podporovaný Ministerstvem životního prostředí) a INFOSDEV EVG3-CT-2002-80007: Informace o udržitelném rozvoji – Vzdělávání, ekonomické nástroje a indikátory (projekt podporovaný Evropskou Komisí), která se uskutečnila pod názvem „Environmentální účetnictví a indikátory udržitelného rozvoje“.

Cílem konference bylo podporovat podvědomí o konceptech a nástrojích udržitelnosti využívajících indikátory a environmentální účetnictví jako podklad pro zlepšení interpretace. Sdílet s účastníky vědomosti o aktuální situaci v environmentálním účetnictví na makro a mikro úrovni rovněž v oblasti indikátorů udržitelného rozvoje. Otevřít diskusi o dalším směru rozvoje v oblasti environmentálního účetnictví a indikátorů udržitelného rozvoje.

Ke stažení abstrakty z konference: česky - english

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů