Pátek, 19. dubna 2024

Top firemní filantrop

Top firemní filantrop
Top firemní filantrop je v České republice jediný žebříček, který sleduje firemní dárce podle objemu rozdělených prostředků. Fórum dárců jeho prostřednictvím oceňuje firmy, které věnují své prostředky na dobrou věc a také upozorňuje veřejnost na to, že firmy tak mohou výrazně zlepšit kvalitu života tam, kde působí.

Největším českým firemním dárcem pro rok 2005 se stal ČEZ, který věnoval v uplynulém roce na veřejně prospěšné účely téměř 200 miliónů korun (oproti loňskému roku reportoval letos ČEZ za celou svou firemní skupinu). Na druhém místě se ocitla Česká pojišťovna, a. s. (darovala 154,5 miliónů Kč) a na třetím firma Mittal Steel Ostrava, a. s. (dary v hodnotě více než 88 miliónů Kč).

Do žebříčku se může zapojit každá firma, která podporuje veřejně prospěšné projekty z oblasti ekologie, sociální a humanitární projekty, projekty podporující nekomerční kulturu, dodržování lidských práv, rozvoj vzdělávání, obnovu kulturních památek a další. Zapojení do žebříčku je zdarma.

(Celkové výsledky žebříčku na www.donorsforum.cz)
Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů