Pátek, 19. dubna 2024

Investice do ekologie

Investice do ekologie
Částku 50 mil. Kč investovala v posledních pěti letech do ekologie a životního prostředí olomoucká mlékárna Olma.

Loni dosáhly tyto investice výše 6 mil. Kč. K největším investicím po r . 2000 patří intenzifikace čistírny odpadních vod, klimatizace výrobních prostor , rekonstrukce sušárny mléka a další. Letos Olma připravuje ekologické investice ve výši 12 mil. Kč, např. do rekonstrukce provzdušňovacího systému čistírny odpadních vod, zateplení a protihlukové opatření u obytných objektů v blízkosti mlékárny atd.

Olma již v r . 2000 jako jedna z prvních potravinářských firem v ČR získala certifikát ISO 14 001, který kodifikuje vztah firmy k ochraně životního prostředí s cílem zavedení preventivních opatření. T a mají vést ke snižování zátěže a zmírňování znečištění v souladu s ekonomickými a celospolečenskými potřebami. Největší změny v normách na ochranu životního prostředí proběhly v olomoucké mlékárně před vstupem do EU, nyní se již jen doplňují dodatky a změny. "Ekologický provoz mlékárny je jednou z našich priorit a investice do ekologie patří k těm nejvýznamnějším. Certifikát ISO 14 001 znamená pro mlékárnu naplnění firemní politiky. T a vyjadřuje snahu přinášet zákazníkům stále nové záruky , že firma pracuje v nejrůznějších oblastech dle přísných mezinárodních norem a není lhostejná ke svému okolí," prohlásila ekoložka mlékárny Vlasta Dirbalová .

Olma je druhým nejvýznamnějším výrobcem mléčných výrobků v ČR. Majoritním vlastníkem je Milkagro, sdružení prvovýrobců a dodavatelů mléka. Dalším významným akcionářem je firma Eligo, která vlastní 40% akcií. Olomoucká mlékárna ročně zpracovává více než 260 mil. l mléka.
Zdroj:Haló noviny
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů